cruce MH17Consiliul de Securitate al ONU va pune capăt astazi litigiului privind instituirea unui Tribunal international care sa judece vinovatii pentru accidentul aeronavei de pasageri MH17.

Proiectul de rezoluție corespunzător va fi votat în cadrul reuniunii care va începe la ora 15:00, ora locală.

„Totul este gata pentru vot. Acesta va avea loc la ora 15:00”- a spus secretarul de presa al reprezentantului Misiunii Permanente a Noii Zeelande la ONU.

La reuniune vor participa ministrii de externe ai Australiei, Belgiei, Olandei şi Ucrainei, precum și adjunctul ministrului Afacerilor Externe al Malaeziei. Cele cinci țări efectueaza o anchetă penală comună a acidentului, în timp ce partea olandeză este angajată în analiza tehnică a accidentului.

„Amenințare la adresa securității internaționale”

Prezentat de Malaezia în numele celor „cinci”, proiectul de rezoluție califică accidentul drept o „amenințare la adresa păcii și securității internaționale”, și are în vedere crearea tribunalului în temeiul capitolului VII din Carta Organizației Națiunilor Unite”, cu unicul scop – urmărirea în justiție a celor responsabili pentru crimele conexe distrugerii aeronavei companiei aeriene din Malaezia, care „efectua zborul MH17”.

Documentul cere tuturor țărilor să „coopereze pe deplin” cu tribunalul.

Rusia va vota împotriva

Cu toate acestea, propunerea adresata Consiliul de Securitate al ONU este sortita eșecului, deoarece Rusia – una dintre cele cinci țări membre ale Consiliului de Securitate al ONU cu drept de veto – a declarat clar că nu va permite adoptarea documentului.

„Vom vota împotriva. Nu am nicio îndoială… „, – a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top