În Comitetul Senatului pentru fortele armate ale SUA au început audieri ale sefilor serviciilor secrete americane în problema intervenției hackerilor ruși în cursul alegerilor prezidențiale americane, potrivit Radio Liberty.

În cuvântul de deschidere, senatorul John McCain a declarat ca SUA ar trebui să dea un răspuns dur acțiunilor președintelui Vladimir Putin împotriva Statelor Unite și a țărilor vecine Rusiei.

El a spus că adversarii americanilor au ajuns la concluzia că rasplata pentru efectuarea de atacuri cibernetice asupra SUA depășeste riscurile. „Nu trebuie sa ne mire faptul că Vladimir Putin crede că poate intreprinde atacuri cibernetice tot mai grave împotriva țării noastre, dupa ce a plătit un preț foarte mic pentru invadarea Ucrainei, anexarea Crimeei, pentru subminarea valorilor și a instituțiilor democratice în toată Europa, și – desigur – pentru asistența acordata lui  Bashar Assad în uciderea civililor din Siria. Același lucru este valabil și pentru China, Iran, Coreea de Nord, precum și orice alt adversar care s-a simțit curajos în ultimul timp să conteste ordine mondială „- a spus senatorul John McCain.

Comitetul va organiza in urmatoarele luni o serie de audier pe teme securitatii cibernetice a SUA, a declarat McCain.

Senatorul a mai spus că Statele Unite ar trebui să elaboreze o politică natonala privind securitatea cibernetică, pentru că acum „nu avem nicio politică, nicio strategie de contracarare a atacurilor cibernetice”.

În discursul său, senatorul Jack Reed a declarat că guvernul rus nu este implicat doar în spargerea e-mailurilor Partidului Democrat, dar, de asemenea, în răspândirea de știri false cu scopul inducerii în eroare a poporului american, pentru a submina procesul democratic american.

În cadru audierilor, directorul National Intelligence, James Clapper, a spus că la începutul saptamanii viitoare comunitatea de informații va pregăti un raport public privind interventia hackerilor ruși în procesul electoral – suplimentar față de raportul pregatit pentru președinte. Clapper și alți oficiali ai serviciilor secrete de top susțin că Kremlinul a abordat o „linie mai agresiva în spațiul virtual”, direcționând atacurile sale către agențiile guvernamentale, grupurile de analiza, organizații politice și corporații.

Comitetul Senatului pentru afacerile forțelor armate, care este condus de republicanul John McCain, îi va audia pe directorul National Intelligence, James Clapper, șeful Agenției Naționale de Securitate, Mike Rogers și pe adjuncul ministrului Apărării – Marcel Lettre.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 3,67 din 5)
Încarc...

Related Posts

6 Responses to Audieri în Senatul SUA privind implicarea hackerilor ruși în alegerile prezidențiale

  1. Catun spune:

    Putin iubeste razboiul in Georgia, in Ucraina, in Siria. Ce satisfactii i-au mai adus crimele din Alep. Putin iubeste razboiul hibrid, Putin plateste extrema dreapta sa se promoveze in toate tarile Europei, apoi minciuna este aliatul lui. Razboiul informational deschis prin trolii ca Nada Sou, toni, etc, Ce tara mai are fabrica de troli? Ce lider de tara este responsabil de zeci de mii de morti in ultimii doi ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top