deveselu aegisSusţinerile Rusiei potrivit cărora sistemul antirachetă de la Deveselu nu mai este necesar, în contextul încheierii acordului dintre SUA şi Iran, nu au temei pentru că programul balistic al Iranului se menţine în continuare, a spus marţi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

„Apreciem foarte mult rezultatele pozitive ale negocierilor care au dus la încheierea Planului Comun şi Cuprinzător de Acţiune care soluţionează dosarul nuclear iranian, dar trebuie să fim conştienţi că această soluţie nu se referă şi la programul balistic iranian, care continuă să se dezvolte. Aceasta este raţiunea pentru care sancţiunile ONU privind programul balistic al Iranului se menţin în continuare. Prin urmare susţinerile Rusiei conform cărora sistemul antirachetă nu mai este necesar nu au temei”, a declarat Aurescu la deschiderea Conferinţei Multinaţionale în domeniul
Apărării împotriva Rachetelor Balistice , organizată de Agenţia pentru Apărare Antirachetă a SUA la Sevilla, Spania, potrivit Mediafax.ro.

Aurescu a evidenţiat actualitatea şi necesitatea implementării proiectului strategic de apărare împotriva rachetelor balistice în contextul în care se menţin riscurile şi ameninţările de acest tip din partea unor state şi actori non-statali. În acest sens, a evidenţiat progresele înregistrate în construcţia Facilităţii Aegis Ashore din Baza militară de la Deveselu, care va fi operaţională până la sfârşitul anului în curs, conform calendarului stabilit.scut antiracheta

„La Summit-ul de la Varşovia, din iulie 2016, aşteptăm rezultate concrete în avansarea proiectului NATO, la care România, prin sistemul pe care îl găzduieşte la Baza de la Deveselu, contribuie semnificativ. Cred că este important ca, la Summit-ul din 2016, Alianţa să decidă declararea capacităţii iniţiale a sistemului NATO, pe baza realizării fazei a II-a a sistemului american antirachetă din Europa (European Phased Adaptive Approach) prin operaţionalizarea bazei Deveselu şi desfăşurarea navelor Aegis la portul Rota din Spania”, a mai spus ministrul.

Aurescu a explicat că obiectivul proiectului de la Deveselu este de a asigura securitatea Alianţei împotriva ameninţărilor din afara spaţiului euro-atlantic, protejarea populaţiilor, teritoriilor şi forţelor armate Aliate şi a dat asigurări că România va continua, împreună cu aliaţii săi, demersurile pentru operaţionalizarea sistemului NATO de apărare antirachetă.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Aurescu explică de ce ruşii nu au dreptate

  1. Mihai spune:

    Ia uitati-va aici ce speriat arata Putin cind a fost intrebat de scutul antiracheta din Europa

    https://www.youtube.com/watch?v=8ux3oiWELIQ

    🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top