armeAustralia a anunţat luni noi sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu ceea ce premierul Tony Abbott a calificat drept acţiunile de „intimidare” a Ucrainei, Kremlinul fiind acuzat de susţinere a grupărilor de insurgenţi proruşi care luptă împotriva guvernului la Kiev, relatează Reuters.

„Până acum, cel puţin 2.500 de persoane şi-au pierdut viaţa în acest conflict. Să fie clar ceea se întâmplă aici. Rusia a început asta şi Rusia trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru aceste pierderi de vieţi omeneşti”, a declarat premierul Abbott în faţa parlamentului.

„Aşa că pot să informez parlamentul că Australia va spori sancţiunile împotriva Rusiei la nivelul celor impuse de UE”, a precizat premierul adresându-se preşedintei parlamentului australian.

Sancţiunile, care restricţionează exporturile de arme şi accesul băncilor ruseşti cu capital de stat la pieţele de capital din Australia, au la bază sancţiuni financiare şi interdicţii de călătorie adoptate de Australia din luna martie. SUA şi UE au întărit gradual sancţiunile economice impuse Rusiei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top