Începând cu 18 aprilie, în Tadjikistan se dublează tarifele pentru serviciile de comunicațiil mobile și Internet. Serviciul de comunicații al Tadjikistanului consideră că o creștere bruscă a tarifelor pentru Internet va aduce beneficii cetățenilor.

„Odată cu creșterea prețurilor la Internet, oamenii îl vor folosi mai cu cumpătare. Ei se vor juca mai puțin și nu-și mai vor strica vederea, vor avea grijă de sănătatea lor”, a declarat  vicepreședintelui serviciului de comunicații al țării, Ilhom Atoev, într-un comentariu pentru portalul Asia Plus.

Oficialul speră, de asemenea, ca oamenii „să înceapă să comunice unul cu celălalt „și să „citească cărți”. „Uitați-vă la tineri – cu capetele coborâte, sunt întotdeauna pe Internet, nu înțeleg nimic, intră în lumea virtuală și nu se mai întorc. Oamenii vor incepe sa comunice unul cu celălalt, sa citească cărți „, a subliniat el.

Noile tarife pentru comunicații mobile și internet mobil se scumpesc la 63 Somoni (6,7 dolari), de la 30-35 somoni per 1 GB.

În ultimii ani în Tadjiistan a crescut controlul statului asupra comunicațiilor mobile. În 2018, autoritățile au interzis vânzarea de telefoane inteligente fără certificate eliberat de Serviciul de stat pentru comunicații, iar costul unei cartele SIM a crescut la 250 de somoni (26,5 dolari).

Totodata, la începutul acestui an, au intrat în vigoare noi norme de emitere a cartelelor SIM – doar în baza cartilor de identitate biometrice cu amprentele digitale ale cetățenilor. Serviciul de comunicații a explicat aceste noi cerinte prin măsuri „de prevenire a terorismului și a extremismului”.

Serviciul de comunicații este condus de Beg Sabur, cuscrul președintelui țării, Emomali Rahmon. Fiul lui Sabur este căsătorit cu una dintre fiicele președintelui tadjik.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Autoritățile din Tadjikistan au dublat tarifele la Internet din grijă pentru ”sănătatea cetățenilor”

  1. bogdan spune:

    De diferenta isi creaza un sistem de filtrare a Internetului precum in China…tipic pt diktaturile subdezvoltate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top