Serviciul de Stat pentru Migrație al Ucrainei a respins cererea de acordare a statutului de refugiat lui Mihail Saakașvili, a anunțat public procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko.

Procurorul general a precizat că Saakașvili nu a contestat decizia în instanță, ceea ce înseamna ca „nu mai există circumstanțele speciale“, care să facă imposibilă extrădarea sau expulzarea fostului președinte al Georgiei.

„Avem o știre. Dacă înainte spuneam că Saakașvili are un statut care face imposibilă expulzarea sau extrădarea sa, acum Serviciul de Stat pentru Migrație i-a refuzat statutul de refugiat…”, a spus Luțenko.

Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, a fost numit de Petro Poroșenko, presedintele Ucrianei, guvernator al regiunii Odesa în 2015. La sfârșitul anului 2016, Saakașvili a demisionat din postul său din cauza unui conflict cu șeful statului ucrainean, pe care l-a acuzat ca acopera corupti.

În iulie 2017, autoritățile ucrainene au anuntat că au retras cetațenia lui Saakașvili.

În septembrie, în ciuda faptului că pașaportul său ucrainean a fost revocat, Saakașvili a reușit să treaca granița Ucrainei prin punctul de control „Șeghini“ împeuna cu un grup de susținători.

Avocații lui Saakașivli au depus imediat cerere de acordare a statutului de refugiat în Ucraina, ceea ce a insemnat ca pe durata examinarii acesteia, fostul președinte al Georgiei nu putea fi extradat (asa cum au cerut autoritatile georgiene) sau expulzat.

La mijlocul lunii octombrie, Saakașivili și susținătorii săi au anunțat o manifestatie de protest „non stop” în fata Radei Supreme de la Kiev. Participanții la acțiune cer anularea imunitatii parlamentare și infiintarea unui tribunal anticorupție.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top