yukosFoștii acționari ai companiei petroliere Yukos își vor obține cei 50 de miliarde de dolari de la Rusia, potrivit deciziei Curții de Arbitraj de la Haga, indiferent dacă Putin va refuza sau nu această plată, susțin avocații.

La cererea părții câștigătoare, executorii judecătorești vor executa toate bunurile și activele Federației Ruse din străinătate. În conformitate cu acest principiu, vor putea fi arestate conturile din străinătate, inclusiv aeronave militare și civile și navele comerciale.

Avocatul Bill Bowring a declarat într-un interviu la Radio Svoboda că, după hotărârea Curții de la Haga, acționarii Yukos vor lua bani în orice loc unde există bunuri sau conturi din Rusia.

Rosneft se teme pentru siguranța activelor sale occidentale

Este demn de remarcat că hotărârea Tribunalului de Arbitraj a fost pronunțată în unanimitate. Unul dintre arbitri a fost ales de Rusia, unul de Group Menatep Limited (GML), iar al treilea a fost numit de un judecător, potrivit „Nezavisimaia Gazeta.

Hotărârea Tribunalului menționează compania „Rosneft”, care a acționat în numele și în interesul statului rus.

Tim Osborne, CEO GML, care apare în calitate de reclamant, a declarat că suma pe care Rusia ar trebui s-o plătească reprezintă 74% din capitalizarea de piață a „Rosneft”.

„Nu am menționat Rosneft întâmplător, pentru că este Yukos sub un alt nume,” – a spus el. ”Rosneft nu poate avea acum încredere în siguranța activelor sale din străinătate”- avertizează Osborne.

Potrivit acestuia, foștii proprietari ai activelor Yukos au dreptul să le solicite, în cazul în care Rusia nu îndeplinește decizia instanței de la Haga.

rosneft

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top