karabahAzerbaidjan a acuzat armata armeană ca a utilizat munitie cu fosfor alb interzisa.

Serviciul de presă al ANAMA, agenția azera pentru deminare, a anuntat descoperiea unui proiectil neexplodat în satul Askipara, regiunea Terter, de la granita Azerbaidjanului. „În cursul cautarii si deminarii, pe 10 mai, a fost neutralizat un proiectil de tun de 122 milimetri care conținea fosfor alb”, – a declarat ANAMA.

Un alt proiectil neexplodat de 152 milimetri a fost descoperit în satul Garagadzhi din aceeasi regiune. ANAMA sustine ca acestea au fost trase de fortele armate armene.

Potrivit reprezentantului oficial al Ministerului de Externe de la Baku, Hikmet Hajiyev, Azerbaidjanul va prezenta dovezile utilizarii de munitii interzise tuturor atasatilor militari.  tunuri

”Aceste munitii deosebit de periculoase sunt interzise prin convențiile internaționale. În aceasta legatura, Ministerul de Externe din Azerbaidjan, împreună cu Ministerul Apărării, a organizat o excursie pentru atașatii militari la fața locului. Ei vor face cunoștință cu faptul utilizarii de către Armenia de munitii cu fosfor alb „, – a spus diplomatul azer.

Liderii din Karabah au apreciat declarația drept „PR negru” și au exprimat o acuzație similară împotriva Baku, potrivit Interfax.

Fosforul alb este deosebit de otrăvitor. Inhalarea vaporilor sai de catre om produce o intoxicație acută. La contact cu pielea umană, fosforul alb arzand provoacă arsuri grave. De asemenea, utilizarea fosforului alb are un efect psihologic demoralizator.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Azerbaidjan a acuzat Armenia că a folosit muniție cu fosfor alb

  1. rsumy spune:

    Muniție ruslocă neexplodată???
    Dar cum se poate așa ceva?!?

    Doar se știe: muniția și armamentul mujicilor e cel mai avansat, tehnologic vorbind, din lume…
    🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top