Procuratura Generală a Azerbaidjanului a anunțat că a emis mandat internațional de reținere pe numele a trei eurodeputați, care au vizitat recent Nagorno-Karabah, în timpul referendumului privind noua ”Constituție”, transmite Kavkazski Uzel.

Politiei Interpol i-au fost trasmise notificari privind retinerea lui Frank Engel (Luxemburg), Eleni Teoharus (Cipru) și Jaromir Stetina (Cehia).

Azerbaidjanul considera ca referendumul organizat de republica autoproclamata Nagorno-Karabah este o provocare armeană, care ar putea împiedica soluționarea conflictului armat. În ziua referendumului, Ministerul de Externe azer a declarat că cetățenii străini care se afla în Nagorno-Karabah în calitate de observatori ai referendumului, vor fi inclusi în lista persoanelor indezirabile.

Cu toate acestea, cei trei eurodeputați nu doar ca au fost declarati persona non grata.  Împotriva lui Frank Engel, Eleni Teoharus și Jaromir Stetina au fost deschise dosare penale sub acuzația de trecere ilegala repetata a granitei de stat, iar un tribunal din Azerbaidjan a luat decizia cu privire la reținerea lor preventiva.

Reamintim, regiunea autonomă Nagorno-Karabah si-a declarat retragerea din Azerbaidjan în 1988. Ca urmare a conflictului militar din anii 1992-1994, Azerbaidjanul a pierdut controlul asupra regiunii Nagorno-Karabah și altor șapte raioane adiacente. Negocierile dintre Armenia și Azerbaidjan au început in 1992. Azerbaidjanul susține principiul păstrării integrității sale teritoriale, Armenia susține poziția autorităților din Nagorno-Karabah.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Azerbaidjan a dat în urmărire internațională trei europarlamentari

  1. Ion. spune:

    Romanii spuneau ” Divide et Impera” adica dezbina si condu si cam asta fac rusii in zona mentin un conflict armat ca sa poata intervenii oricand.

  2. Basarabia e Romania spune:

    Azerii astia ca si fratii lor turci si rusi sunt imperialisti!
    Sa nu uitam ca Armenia, vechea civilizatie locala, a fost inghitita de turci, azeri(cam tot turci) si rusi!!!!
    Un procent mic din teritoriul real al Armeniei apartine astazi acestei tari!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top