Administrația președintelui azer Ilham Aliev a respins acuzațiile unui grup de investigație care susține că liderii Azerbaidjeanului au „cumpărat” politicieni europeni și proprietăți în Occident dintr-un fond de 2,9 miliarde de dolari.

Investigația a fost realizată de Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), o structură din care fac parte 40 de centre de investigație din lumea întreagă.

În dezmințirile președinției azere se spune că „nici președintele, nici membrii familiei sale nu au nici o legătură cu acuzațiile din raportul OCCRP”.

În articolul intitulat „Mașina azeră de spălat bani”, publicat luni, se spune că multe plăți au fost făcute în perioada 2012 – 2014 prin intermediul a patru companii fictive înregistrate în Marea Britanie cu scopul să „cumpere tăcerea” comunității internaționale cu privire la abuzurile comise în Azerbaidjean.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top