bakuPrioritatea guvernului azer este crearea cât mai rapidă a unei zone de comerț liber cu Uniunea Europeană, a declarat Zahid Mammadov, directorul departamentului științific al Universității de Economie din Baku, în timpul Forumului Economic de la Krynica-Zdroj (Polonia).

„Dacă vă uitați la structura comerțului nostru extern veți vedea cifre uimitoare. Conform rezultatelor pe anul 2015, ponderea în exporturile noastre a ajuns la 50% în cazul UE, la rândul lor, importurile europene sunt de aproximativ 40%, ceea ce înseamnă că UE a devenit de departe partenerul nostru comercial numarul unu. Tocmai de aceea, prioritar pentru țara noastra este crearea unei zone de comerț liber cu UE. Guvernul lucreaza pentru a face acest lucru cât mai repede posibil”- a spus expertul azer.

Cu toate acestea, Mammadov a recunoscut că un obstacol esențial pentru crearea unei zone de liber schimb este procedura greoaie de aderare a Azerbaidjanului la Organizația Mondială a Comerțului (OMC).

„De aceea ne bazăm pe ajutorul țărilor europene, în special al Poloniei, în aderarea rapidă a Azerbaidjanului la OMC”, – a adăugat el.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top