IsraelBanca Israelului a cerut instituțiilor de credit din țară sa adopte politici și norme specifice de lucru cu băncile și companiile rusești incluse în lista de sancțiuni a Occidentului, scrie Globes.

„… Banca Israelului a luat legătură cu bancile pe această temă, cel mai probabil după ce a fost discutată în cercurile politice” – scrie ziarul.

„Împotriva anumitor entități și companii rusești au fost introduse sancțiuni internaționale. Regimul de sancțiuni este complex, cu consecințe variate. Deoarece este posibil ca regimul de sancțiuni sa afecteze alte bănci și instituții financiare, acestea trebuie să fie conștiente de posibilele modificări și sa caute consiliere juridică în acest sens”, – transmite Globes un fragment din  scrisoarea Bancii Centrale a Israelului, transmisa în urmă cu câteva săptămâni băncilor din țară.

În special, în viitorul apropiat, instituțiile financiare ar trebui să examineze portofoliile de credite ale unor companii și persoane fizice pentru a afla dacă există persoane care cad sub sancțiuni. De asemenea, bancile sunt obligate să stabilească norme pentru detectarea și prevenirea unor noi tranzactii cu persoane fizice si juridice care fac obiectul sancțiunilor, și să dezvolte un regulament de lucru cu acestia. În plus, Banca Israelului a cerut să prezinte periodic rapoarte cu privire la aceasta problema.

Conform scrisorii Băncii Centrale din Israel, băncile sunt autorizate să refuze clienți din Rusia, care se afla sub sancțiunile Occidentului sau să efectueze noi tranzacții, precum și sa întrerupa acordurile prezente, mai scrie Globes.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top