banca mondialaEconomia Ucrainei dă semne de stabilizare și anul viitor ar putea începe sa recupereze pierderea, dar totul depinde de continuarea reformelor structurale, a declarat Qimiao Fan, directorul de țară al Băncii Mondiale pentru Ucraina, Belarus și Moldova.

„Noi vedem primele semne de stabilizare. S-a reușit  reducerea deficitului fiscal, vedem stabilizarea sectorului bancar, fluxul de capital a fost oprit. Vedem o stabilizare a cursului de schimb. Rezervele cresc cu ajutorul organizațiilor internaționale. Adica  semnele stabilizarii sunt vizibile, – a spus Fan.  Cu toate acestea, este important ca țara sa mentina trendul. Totul depinde de politica autorităților. Situația este foarte fragila. Dacă vrem o creștere anul viitor, este necesar să se continue reforma sectorului bancar, a sectorului energetic, sa se efectueze reforma sistemului judiciar, îmbunătățirea mediului de afaceri. Sunt reforme structurale extrem  de importante pentru Ucraina. Dar eu sunt optimist că economia va începe să se revigoreze anul viitor”.

Guvernul Ucrainei are în vedere trei scenarii de dezvoltare a economiei Ucrainei în 2015, potrivit carora căderea PIB-ul țării este estimat între 11,9% şi 5,5%. Potrivit previziunilor Fondului Monetar Internațional și Bancii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, PIB-ul Ucrainei în 2015 va scădea cu 9%.

Banca Mondială estimează o scădere a PIB-ului în acest an de 7,5%. În același timp, o creștere economică cu o medie de 1-2% este prevazuta din 2016 și de guvern, și de instituțiile financiare internaționale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Banca Mondială estimează începerea redresării economice a Ucrainei în 2016

  1. yehudy spune:

    mi se pare mie, sau rusmy a ajuns somer?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top