beijingRiscurile economice sunt in curs de amplificare în Rusia: rezervele valutare ale țării sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani şi insuficiente pentru a plata datoriei externe, scrie oficiosul chinez Zhen’min’  Zhibao (Cotidianul Poporului).

Analiza privind riscurile cooperarii cu Rusia ar putea duce la o înăsprire a poziției Chinei în negocierile cu Rusia, considera experții ruși, care au văzut în articolul dedicat Rusiei în publicația oficială a Chinei un semnal periculos pentru Moscova, scrie Nezavisimaya Gazeta.

Rezervele valutare ale Rusiei au scăzut cu 14%, la o valoare de 439 miliarde de dolari. Este cel mai mic nivel din ultimii patru ani. Datoria externă a Federației Ruse a ajuns la 732 miliarde de dolari, fiind evident ca nivelul actual al rezervelor valutare ale Federației Ruse nu sunt în măsură să acopere datoriile sale externescrie Zhen’min’ zhibao.

Ceea ce este însa cel mai deranjant este inflația ca urmare a deprecierii rublei. Banca Centrală a Rusiei a aprobat o ținta de inflație de 4,5%, dar acum această cifră a ajuns la 8,4% „, continua publicația oficială chineză.

Pentru a menține inflația, în acest an Banca Centrală a Rusiei a crescut de patru ori rata dobânzii cheie, aducand-o la un maxim istoric de 9,5%. Cu toate acestea, inflația nu a putut fi ținuta pe loc. Mai mult decât atât, creșterea costului de finantare pentru companii, precum și reducerea veniturilor din petrol au dus la o reducere a investițiilor în domeniul public, iar scurgerile de capital au determinat scăderea investițiilor private descriu chinezii problemele rusești.

Capitalul strain este esențial pentru investițiile și creșterea economică a Federației Ruse, iar daca trendul fugii capitalului va continua, nu este exclus Rusia va incerca sa consolideze controlul asupra acestuia scriu experții chinezi.

Totodata, Situatia economiei ruse continuă să aibă un impact negativ asupra încrederii pieței în moneda națională. De la începutul acestui an, rubla a scăzut cu 28%, devenind moneda care a demonstrat cea mai semnificativă scădere printre monedele principalilor actori economici scrie ziarul chinez. Pentru a preveni devalorizarea rublei, Banca Centrală  a început să folosească rezervele valutare, si pana in prezent a folosit mai mult de 70 miliarde dolari. Cu toate acestea, după introducerea noului curs, moneda ruse a căzut cu alte 3,2%” amintește publicatia.

Analiza publicației oficiale din China nu este un simplu eseu economice pe teme abstracte. Indicarea directă a creșterii riscurilor în Rusia este mai mult ca un ghid pentru viitoarele negocieri economice cu Moscova.

În cazul în care o țară prezinta creșterea riscurilor economice si exista îndoieli cu privire la solvabilitatea acesteia, ar trebui să fie revizuiti termenii contractelor negociate, inclusiv, abanadonarea unor acorduri economice si comerciale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top