Belarusul a anunțat luni anularea obligativității vizei pentru cetățenii din 80 de țări, inclusiv pentru țările Uniunii Europene în ansamblu, Statele Unite ale Americii și Japonia, relatează AFP.

Potrivit unui decret semnat de către președintele Aleksandr Lukașenko, această măsură nu se referă totuși decât la sejururile cu o durată de cinci zile maximum.

Printre țările ai căror cetățeni vor fi scutiți de acum înainte de vize figurează îndeosebi 39 de state ale Europei, dar și Brazilia, Indonezia, SUA și Japonia.

Această decizie se adresează în primul rând ”partenerilor strategici ai Belarusului și celor care au introdus deja un regim fără vize pentru cetățenii săi” și vizează ”stimularea călătoriilor oamenilor de afaceri și ale turiștilor”, se menționează în decretul publicat de către președinția belarusă.

Conform sursei, cetățenii din Vietnam, Gambia, Honduras, India, China, Liban, Namibia și Samoa nu vor putea totuși să beneficieze de suprimarea vizei pentru Belarus decât dacă dețin viză Schengen multiplă.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

3 Responses to Belarus a anulat vizele pentru 80 de țări

  1. Catun spune:

    Vrei sa vezi rusi adevarati din Siberia lor si inarmati cu tancuri, te duci in Transnistria, ce sa mai bati drumurile aiurea pana la Minsk sau Moscova?

  2. bogdan spune:

    Vai vai vai ce ne-au facut ! Cu totii ne petreceam vacantele de vara si de iarna acolo ! Problema mare…Nici in Siberia nu mai avem voie…nasol…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top