homlessAleksandr Lukașenko, presedintele Belarus a semnat azi decretul „Cu privire la prevenirea dependenței sociale”. Potrivit agenției BELTA, noua lege a fost adoptata „în scopul încurajarii cetățenii apți de muncă să lucreze și să-şi îndeplineasca datoria constituționale de a participa la finanțarea cheltuielilor publice”.

Actul normativ reinstituie astfel o lege sovietica care urmarea penal pe toti cei apti de munca dar care se eschivau de la aceasta.

Decretul obliga pe toţi cetățenii din Belarus, precum și pe rezidenții straini permanenți și apatrizii care „nu participa la finanțarea cheltuielilor publice sau care participa la o astfel de finanțare mai puțin de 183 de zile calendaristice pe an” sunt obligati sa plateasca  trezoreriei o taxă de 20 de unități de bază.

O unitate de bază este egala cu 180 de mii de ruble belaruse, ceea ce înseamna o suma totală a taxelor de aproximativ 245 dolari.

Sunt scutiti de la plata acestui impozit persoanele cu handicap, persoanele care nu au implinit vârsta de 18, femeile de peste 55 de ani, bărbații de peste 60 ani. Gospodinele nu sunt scutite. Taxa nu va fi platita nici de mamele care îşi cresc copilul (până la șapte ani), sau care au in intretine un copil cu handicap (pana la 18 ani) sau mai mult de trei copii minori.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top