rusiaEntitatile de stat ruse din Belgia, cu excepția misiunilor diplomatice, au primit, miercuri, mandate de poprire a tuturor proprietăților si activelor de stat a Federației Ruse, scrie „Interfax”.

În document se spune că „arestarea” activelor se face în baza deciziei Curții de Arbitraj belgiene din 18 iulie 2014, la cererea Yukos Universal Limited.

Suma pretinsa de companie este de 1,6 miliarde de euro.

Executorii judecătorești indică faptul că reclamantul a cerut o astfel de masura „deoarece are temeri serioase cu privire la posibilitatea de a încasa suma datorată, în special, din cauza refuzului sistematic al Federației Ruse de a executa hotărârile pronunțate împotriva sa și având în vedere atitudinea Federației Ruse fata de aceasat decizie”.

Așa cum au explicat agentiei „Interfax” reprezentanti executorilor judecătorești „Marc Sacré, Stefan Sacré & Piet De Smet„, entitatile de stat ruse din Belgia sunt obligate să declare în termen de două săptămâni despre sumele de bani pe care le detin, proprietati și datorii fata de Federația Rusă.

Lista entitatilor de stat intocmita de executori acoperă aproape toate marile bănci rusesti înregistrate în Belgia, și chiar organizații cum ar fi „Eurocontrol”, care reglementează traficul aerian în Europa.

„CEDO a cerut Rusiei să prezinte un plan de plată a întregii sume specificate în decizie nu mai târziu de 15 iunie 2015 și rambursarea cheltuielilor de judecată nu mai târziu de aceeași dată, – se spune în document. – Nu există niciun plan în termenul stabilit și nicio plată nu a fost efectuata”.
Un alt motiv pentru confiscarea bunurilor Rusiei este că „guvernul rus a declarat în repetate rânduri că consideră decizia judecatoreascapur politică”, iar pe anul 2015 bugetul Federației Ruse nu prevede sume de bani pentru punerea in aplicare a hotrararii judecatoresti în cauză.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top