Grupul de jurnalisti de investigație Bellingcat a dezvăluit numele real al celui de-al doilea ”turist” rus suspectat de executarea atacului chimic din Salisbury, in Marea Britanie, care il viza pe fostul colonel GRU Serghei Skripal și fiica sa Iulia. Complicele și colegul ”eroului Rusiei”, colonelul GRU Anatoli Cepiga, s-a dovedit a fi medicul militar Alexander Mișkin, potrivit Bellingcat.

„Bellingcat poate anunța acum că l-a identificat pe deplin pe cel de-al doilea suspect care a sosit la Salisbury sub numele de Alexandr Petrov”, se arata in declaratia grupului jurnalistic care investighează pe baza analizei surselor deschise și a informațiilor din rețelele sociale.

Dr. Alexandr Evghenievici Mișkin a calatorit în Marea Britanie cu un pasaport emis pe numele lui Alexandr Petrov, au aflat jurnaliștii. Ei au ajuns la aceasta concluzie nu doar pe baza informațiilor din surse deschise, ci și ca urmare a unui sondaj în cercul de cunoștințe al lui Petrov-Mișkin. În plus, anchetatorii au reușit să obțină o copie a pașaportului cu numele real al ofițerului GRU Mișkin.

Deși Petrov-Mișkin a lăsat și mai puține urme în surse deschise comparativ cu Boșirov-Cepiga, jurnaliștii au reușit să afle câteva detalii importante despre biografia celui de-al doilea presupus otrăvitor.

Alexandr Mișkin s-a născut pe 13 iulie 1979 în satul Loyga, districtul Ustyansky, regiunea Arhangelsk. A absolvit una dintre cele mai bune academii ruse de medicină militară, specializandu-se în medicina navala. Apoi, Mișkin a intrat în serviciul GRU, iar în 2010 s-a mutat la Moscova sub numele de Alexandr Petrov.

În perioada 2011-2018, Petrov a călătorit foarte mult. A facut numeroase călătorii pe teritoriul Ucrainei și al autoproclamatei republici transnistrene. Ultima astfel de „călătorie” a avut loc în decembrie 2013, în timpul protestelor Maidanului de la Kiev.

Este de remarcat că în CV-ul lui Petrov, spre deosebire de cel al lui Boșirov, s-au păstrat multe fapte reale din viața angajatului GRU: numele, patronimul, data nașterii, numele părinților.

Până la începutul lunii septembrie 2014, Petrov-Mișkin avea domiciliul pe Horoșevskoe șosse 76B – adresa sediului GRU. În toamna anului 2014, Mișkin și Chepiga s-au mutat cu domiciliul într-un ansamblu rezidential de lux din Moscova.

Nu se știe cu certitudine ce grad militar ale Mișkin, dar jurnalistii presupun ca după 15 ani de serviciu putea ajunge la cel de locotenent colonel sau colonel.

Astazi, agențiile Bellingcat și The Insider, care a participat la anchetă, vor publica detaliile acestui caz.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Bellingcat a aflat numele real al celui de-al doilea ”turist” de la Salisbury

  1. bogdan spune:

    UIte asa sunt prinsi porcii unul cate unul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top