Gruparile criminale alctuite de ceceni ocupa tot mai multe segmente de activitate infractionala din Germania. De multe ori cecenii nu mai acționează ca „mercenari“ pentru grupurie criminale ”traditionale” ci ocupă domenii precum traficul de droguri, jafuri si comerțul de produse contrafăcute.

„Infractorii din Cecenia erau cunoscuti anterior pentru ca lucrau pentru alte grupari. Însa asazti nu mai vor să fie doar furnizori de servicii și ocupa agresiv activitatea criminală din Germania“, – citeaza Frankfurter Allgemeine Zeitung pe Michael Nagel, șeful Biroului Politiei Federale de Criminalistica (BKA).

În prezent, sub supravegherea agențiilor BKA se afla între 200 si 250 de ceceni și originari din alte regiuni din Caucazul de Nord.

Promovarea activă a cecenilor în afaceri criminale din Germania se datorează faptului că recurg la escaladarea violenței. „Odată intrati in competitie, ei nu se mai retrag – ci dimpotrivă, arăta o dorință tot mai mare de a intra în conflict“, – spune Nagel. Reprezentanții diasporei cecene din crima organizată nu ezită să demonstreze forța atunci când este necesar, informează DW.

Cecenii își recruteaza complici în special prin grupari clandestine și asociații profesionale sportive specializate în ”arte martiale”.

În plus, cecenii sunt deosebit de activi în domeniul pazei si protectiei și, adesea, lucrand ca paznici în cluburi de noapte, controleaza traficul de droguri sau impun ”taxe de protectie”. Autoritățile germane sunt îngrijorate de faptul că cecenii își investesc din ce în ce mai mult profiturile din operațiuni criminale în companii legale.

BKA notează că gruparile criminale care operează pe teritoriul Germaniei mențin contacte personale și legături financiare strânse cu șeful Ceceniei Ramzan Kadîrov.

„Nu trebuie să subestimăm pericolul reprezentat de gruparile criminale din Caucazul de Nord și mai ales de ceceni”, a subliniat Michael Nagel. În opinia sa, poliția trebuie să stopeze întărirea acestor grupuri, până când ele nu s-au stabilit în Germania definitiv.

Anterior, președintele Societatii germano-caucaziane, Ekkehard Mas, a declarat pentru DW ca, sub masca refugiaților din Cecenia, în Germania au patruns multi agenți ai serviciului secret cecen care îi urmăresc pe disidenții ceceni și adversarii lui Kadîrov.

De altfel, presa germană a scris că numărul refugiaților care vin în Germania din Rusia crește și ca aproximativ 82% dintre cei care sosesc din Federația Rusă sunt originari din Cecenia. Autoritățile germane nu se grabesc sa ofere azil cecenilor, deoarece acestia au o reputație de refugiați „violenti“ și „agresivi“.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Berlinul este îngrijorat de activitatea grupărilor cecene aflate în legătură cu Ramzan Kadîrov

  1. bogdan spune:

    Raul Absolut ! Pork si Musulman ! Timebomb !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top