Întâlnirea lui Donald Trump cu Kim Jong-un ar fi fost un bun film de propagandă pentru televiziunea nord-coreeană, dar summit-ul Trump-Putin va fi o pierdere de timp, crede Leonid Bershidsky, editorialist Bloomberg View.

„Președintelui american îi place să joace rolul omului de stat de talie internațională, iar lui Putin să pozeze în lider cu gândire rațională și constructivă. Ei vor avea o șansă să joace aceste roluri. Dar nu există nicio agendă care să poată fi discutată, și cu atât mai mult nu există niciun scop important al discuțiilor viitoare. Și chiar dacă ei ar parea ca ajung la un acord cu privire la ceva, sigur că înțelegerile vor fi demontate de consilierii lui Trump și Congres, încercând să se asigure ca Trump să nu fie considerat pionul lui Putin” – susține autorul în editorial.

Potrivit lui Bershidsky, concesiile reciproce dintre SUA și Rusia sunt imposibile, deoarece „Putin nu are ce să ofere SUA, iar ordinea de zi a lui Trump nu conține nimic la ce sa poata contribui Rusia“.

Bershidsky consideră că summitul Trump-Putin poate fi asimilat așa-numitelor „dezbateri de bucătărie” ale lui Hrușciov și Nixon în 1959 la Moscova.

Autorul constată pe loc că Trump are talent de showman, iar Putin este exact opusul lui Hrușciov. „În plus, dacă Nixon și Hrușciov au fost adversari autentici din punct de vedere ideologic, Putin și Trump nu au nimic sa-si contrapuan in acest plan. Ambii impartasesc dragostea fata de bani și sa câștige în joc pe principiul “totul sau nimic“, amandoi nu stiu să joace dpa reguli cu excepția propriilor reguli. Nici Putin nici Trump nu au o ideologie clară sau un complex de principii, cu excepția rezonabilității oportuniste”, se spune în articol.

„Summit-ul ar putea deveni o reconstrucție falsa postmodernă a dialogului Nixon-Hrușciov. Cândva, liderii rus și american se vor întâlni pentru a discuta deschis ceea ce au de oferit reciproc, dar Trump și Putin puțin probabil că vor face un astfel de pas istoric ..“ – conchide autorul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Bershidsky: Summit-ul Trump-Putin – nici pe departe o întâlnire ”Hrușciov-Nixon 2.0”

 1. ANTIPUTIN spune:

  Doua gulii
  Vor sa taie lumea
  Felii
  Dar cum sunt dilii
  Lumea va pune punctul
  Pe i(i)!

 2. bogdan spune:

  2 dilii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top