Armata tanc machetaCriza economică nu împiedică Rusia sa mărească cheltuielile militare, în timp ce multe state membre NATO reduc bugetele de aparare. În același timp, relațiile Moscovei cu Europa și Washington se confruntă cu cea mai severă criză de la căderea Zidului Berlinului. În acest sens, revista Business Insider a decis să compare cele mai moderne arme rusești cu cele pe care le poate contrapune alianța occidentală.

Tancuri – T14 versus Leopard 2A7

În ceea ce privește tancurile, la parada militară de pe 9 mai 2015, Rusia a demonstrat noul T-14 „Armata”. BI crede ca acesta este unul dintre cele mai avansate tancuri din lume. Masina este echipat cu un tun de 125 mm, cu o rată de tragere de 10 focuri pe minut. Se preconizează că, până în 2020, Rusia se va înarma cu 2.000 de astfel de tancuri.

NATO ar putea opune „Armatei” praospatul tanc de lupta german „Leopard-2A7”.

Tunuri autopropulsate

Obuzierului autopropulsat de 152 mm – 2S35 „Koaliția-SV”, pe care Rusia l-a demonstrat de asemenea la Parada Victoriei,  NATO poate opune SUA tunul autopropulsat de 155 mm M109A6 «Paladin”, despre care Business Insider spune ca este cel mai apropiat analog de „Koaliția -SV”.Koalitia

Kalaşnikov si M16

În următorii câțiva ani, pusca de asalt AK-12 (5,45 mm Kalașnikov) va înlocui o serie de modele anterioare. Pe lângă cartușele 5,45 x 39 milimetri, AK-12 poate folosi si cartușele de 7,62 x 39 milimetri, la fel ca modelele anterioare ale armei.

În SUA, din 1969, arma standard in armata o reprezinta cateva modele ale puștii automate M16 de 5,56 milimetri.

Su-35 versus F-35

NATO dispune de aeronava de a cincea generație produsa la „Lockheed Martin” – F-35. Aparatul este insa inferior supermanevrabilului avion de productie ruseasca din generatia 4 ++ Su-35 în viteză și raza de actiune.Su35

În schimb, în domeniul portavioane, SUA și NATO depaşesc Rusia, subliniaza Business Insider. Astfel, portavionul american „Gerald R. Ford” este deținătorul recordului mondial și poate transporta 75 de avioane. În acelasi timp,  singurul portavion rusesc „Admiral Kuznețov” poate transporta doar maxim 52 de aeronave.

Apache contra Vanatorul Noptii

Principalul elicopterul de atac al NATO este AH-64 „Apache”, cu o raza de actiune de aproximativ 555 km, echipat cu rachete „aer – sol» AGM-114 „Hellfire”.

Rusia contrapune elicopterul de atac Mi-28N Vanatorul Noptii cu o raza de actiune de 450 km, cu tun de 30 milimetri și care poate transporta până la 4 rachete anti-tanc.Apache

În acest an, Rusia a realizat un upgrade la omologul bombardierului american supersonic strategic „Rockwell International B-1 Lancer” – Tu-160, care poate transporta arme nucleare. Dupa raza de actiune Tu-160 este superior omologul său american.

Sistemele S-300 si Patriot

Ultimul capitol de comparatie il reprezinta sistemelor de rachete de aparare anti-aeriana. Rusia opereaza S-300, sistem dezvoltat în Uniunea Sovietică, dar încă in dotarea armate ruse. Racheta sol-aer cu rază lungă poate lovi tinte la o distanta de 150 km.

Sistemul american de rachete anti-aeriene MIM-104 „Patriot” a fost dezvoltat în aceiași perioada cu C-300, dar atinge ţinte la distante mai mici, scrie Business Insider.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top