Noul tanc robot cu trecut catastrofal a fost totuși transmis în dotarea armatei ruse. Înarmat cu rachete antitanc, mitralieră de 7,62 mm și cu tun automat de 30 milimetri, vehiculul de luptă Uran-9 a fost proiectat pentru a oferi suport de foc și recunoaștere pe o rază de 4 kilometri. Dar, situația la sfârșitul verii arăta ca arma ”revoluționară” nu prezenta nici macar un indiciu că ar fi gata de luptă, scrie Business Insider.

În iunie 2018, pe Internet s-a scurs un raport intern în care inginerul-șef al celui de-al treilea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării al Federației Ruse a indicat că sistemul de elită fără pilot a eșuat în timpul testelor de luptă din Siria.

S-a dovedit că raza reală de funcționare a fost de numai 300-500 de metri, adica de 8 ori mai mică decât cea promisă de inginerii ruși. În afară de asta, operatorii  pierdeau în mod constant controlul asupra vehiculului blindat: de 17 ori pe minut si de doua ori in 11 ore. Problemele cu controlul aparatului ar fi fost mai mari dacă Uran-9 ar fi fost trimis într-o misiune în mediu urban, deoarece clădirile ar crea obstacole în calea semnalului. Prin urmare, mașina și-a pierdut importanța primară.

Arma principală a robotului tragea cu întârziere sau ignora complet ordinele operatorilor. Sistemul de ghidare intern era instabil, iar componentele mașinii se stricau constant.

Ofițerul Andrei Anisimov a subliniat ca „vehiculele moderne fără pilot dezvoltate in Rusia nu sunt capabile să îndeplinească sarcinile atribuite în tipurile clasice de operațiuni de luptă”. În același timp, el a adăugat că va dura încă 10-15 ani înainte ca tehnologia să fie gata. După eșecul din Siria, Uran-9 nu a trecut nici măcar testele interne în Rusia.

Dar, în ciuda acestei istorii eșuate, presa rusă a relatat că armata a primit in dotare acest tanc robot, ceea ce înseamnă că fie Moscova într-un mod fantastic a reușit să rezolve toate problemele, fie că robotul va servi doar ca platformă de testare pentru viitoarele dezvoltari.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to BI: Tancul robot rusesc „Uran-9” s-a dovedit o grămadă de fier

  1. bogdan spune:

    „Robotul” asta e cam ce incerca cel de al 3 lea Reich acum aproape 8 decenii…cam cu aceleasi rezultate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top