Curtea Supremă a Insulelor Cayman a declarat falimentul companiei Yota Devices –  producătorul smartphone-urilor rusești YotaPhone.

Decizia a fost luată în urma unui proces inițiat de compania ”Hi-p Electronics” din Singapore, care a livrat ecrane pentru primele două modele ale smartphone-ului și față de care Yoya Devices a înregistrat o datorie de un milion de dolari.

Anterior, ”Hi-p Electronics” a intentat proces Yota Devices cerând daune de 126 milioane USD din cauza neîndeplinirii obligațiilor asumate printr-un contract de livrari de componente.

YotaPhone a fost dezvoltat de compania rusă de stat Rosteh și Scartel. În septembrie 2010, directorul executiv al companiei Rosteh, Serghei Cemezov, a prezentat un prototip al unui smartphone la o întâlnire cu președintele rus Dmitri Medvedev, susținând că modelul susține rețelele de comunicații de a patra generație și va deveni primul telefon mobil cu două ecrane care funcționează independent unul de altul.

În 2013, pentru producerea YotaPhone a fost creata compania Yota Devices, care a reușit să lanseze două modele ale smartphone-ului și apoi a intrat în administrare unui investitor chinez.
Potrivit analistului Mobile Research Group, Eldar Murtazin, unul dintre motivele pentru care YotaPhone a eșuat pe piață a fost faptul că acesta a fost un „proiect politic”: a fost achiziționat în principal de către oficialii ruși. Cumpărătorul de masă pur și simplu nu înțelegea de ce ” trebuie să plătească pentru un produs necunoscut un preț egal cu cel al modelelor premium Samsung sau Apple”.

Murtazin a menționat că, din cauza targhetării gresite a consumatorului, producătorul a trebuit să reducă prețurile sub cost și să vândă telefoanepe pierdere, fapt care a dus la faliment.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to ”Bijuteria” high tech-ului rusesc, YotaPhone a dat faliment

  1. bogdan spune:

    Tipic sovietic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top