
Sancțiunile americane împotriva companiilor implicate în construcția conductei de gaz Nord Stream-2 ar putea fi introduse pe ocolite, sustine ziarul german Bild, care citeaza surse din Senatul SUA. Aceste sancțiuni ar trebui să devină parte a legii privind bugetul militar SUA pe anul viitor și care va fi adoptată înainte de Crăciun.
„Informațiile au fost confirmate în marja forumului de securitate de la Halifax, Canada, de către șeful Comitetului Afacerilor Externe al Senatului SUA, senatorul Jim Risch”, scrie pubicația. Sancțiunile ar putea viza compania elvețiană Allseas, care monteaza conducte submarine și cabluri, precum și companiile germane care cooperează cu Gazprom.
Legea bugetului militar ca modalitate de a impune astfel de sancțiuni este neobișnuită, dar are un motiv întemeiat: construcția conductei dintre Rusia și Germania este planificată să fie finalizată în aproximativ trei luni. Întrucât sancțiunile ar trebui să fie îndreptate împotriva companiilor implicate în construcție, nu mai este suficient timp pentru a elabora o lege a sancțiunilor, pe care, de altfel, caută s-o treaca democrații prin parlament.
Potrivit senatorului Ricsh, sancțiunile vor fi „costisitoare” pentru Kremlin și companiile participante. „Rușii vor trebui să caute un nou mod de a continua construcția sau sa renunte”, transmite ziarul.
Totodata, sancțiunile ar trebui să acorde trei ani Uniunii Europene sa dezvolte propriul mecanism de apărare împotriva dependenței de Gazprom și Rusia și pentru a preveni dorinta Moscovei de a exercita presiune asupra Europei în sectorul energetic.
Pe de o parte, Germania își crește rapid dependența energetica față de Rusia. Pe de altă parte, gazoductul Nord Stream este pentru Kremlin o armă împotriva Europei de Est și în special împotriva Ucrainei.
Așa cum a facut de mai multe ori în trecut, Kremlinul ar putea pur si simplu sa închide robinetul pentru țările cu care se afla in disputa, iar acum, datorită „Nord Stream“, acest lucru nu va avea consecințe pentru livrările de gaze către Germania și Austria.
În Occident, doar Germania și Austria mai susțin construcția conductei. Germania este în special acuzată că punand interesul sau economic mai presus de interesele comunitati europene a divizat Europa facand jocul Kremlinului. Cu doar câteva zile în urmă, Bundestag a adoptat o lege care va permite Germaniei să eludeze directiva UE privind gazele în ceea ce priveste Nord Stream-2, aminteste in concluzie publicatia germana.
Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
incepand din 2014, presedintele putin ne-a spus numai minciuni!
acum presedintele putin are probleme mari privind sanatatea…
presedintele putin are toata puterea in rusia si toti banii in rusia, dar ceea ce nu poate cumpara cu puterea si banii este sanatatea lui!
acesta este un site care depinde de rusia, ca si patronul cosmin gusa, asa ca nu se va publica acest mesaj!
Acele sanctiuni nu ar face decat sa cresca pretul gazelor pentru europeni.Ceea ce este foarte bine.Ca urmare si europenii ar putea pune taxe suplimentare pentru produsele americane,inclusiv gaze lichefiate ceea ce ar avea ca rezultat si americani multumiti,In special Trup,adeptul taxelor vamale mari.
Desi daca Bundestagul a adoptat o lege care va permite Germaniei să eludeze directiva UE privind gazele în ceea ce priveste Nord Stream-2 o astfel de lege poate adopta orice tara membra UE.
Mai pot opri construcția conductei!?De ce sa oprească?Sa le faca rau nemților sau rusilor?Sau amândurora. Dar dacă era inainte cu 25 ani poate,acum Rusia,militar este cu mult peste s.u.a. !Si industrial-economic,China este cu mult peste america.Daca vremea lor de colonizare sa consumat,apasii,cherokee stapanii adecarati ai pamantului,se vor bucura,cand colonistii vor fi alungati de poporul de la rasarit!
troluuu
Go ahead USA ! Bravo ! Specia de porci nu poate fi starpita dar macar sa fie tinuti bine paziti
in Cocina lor…