APCEBiroul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (organul de conducere al Adunării) a adoptat o declarație privind ”valorile comune cu Rusia”, precum și nevoia unor ”pași în întâmpinare”.

A scris pe pagina sa de Facebook Vladimir Ariev, președintele delegației permanente a Radei Supreme a Ucrainei la Adunărea Parlamentara a Consiliului Europei.

„După o dezbatere în Adunare, în care marea majoritate a delegaților au votat împotriva ”flirtului” cu Rusia, cît timp aceasta evita obligatiilor asumate, organismul coordonator al APCE a emis o declarație privind ”valorile comune cu Rusia”, precum și nevoia de ”pași în întâmpinare” – a scris el.

În special, în declarația sa, Biroul afirma că neparticiparea Federației Ruse în Adunare limitează posibilitățile acesteia.

„Adunarea ar trebui să restabilească încrederea în rândul parlamentarilor din toate cele 47 de state membre. În acest scop, trebuie să gaseasca modalitati de a păstra deschise canalele de comunicare cu Parlamentul rus și să exploreze toate posibilitățile de dialog. Interesele noastre comune în domeniul drepturilor omului, a democrației și a statului de drept, atât la nivel național, cât și la nivel internațional, sunt mai importante decât problemele care ne despart „, – se spune în declarație.

Președintele APCE Pedro Agramunt a susținut această declarație.

„Sunt dezamăgit de președintele APCE Agramunt, care a vorbit recent la Kiev ca este un mare prieten al Ucrainei”, – a scris Ariev.

Șeful delegației ucrainene sustine ca in semn de protest a părăsit ședința Biroului. Impreuna cu el din sala a iesit și reprezentantul Regatului Unit. Britanicul a comentat că din cauza unei astfel de poziții a europenilor, englezii au votat împotriva UE.

„După astfel de decizii periculoase, fiecare poate face ce vrea fara sa acorde atenție Consiliului Europei, astfel încât evitarea responsabilitatii este doar o chestiune de timp”, – a spus Ariev.

Anterior, Ivanna Klimpuș-Tsintsadze, vicepremierul pentru integrarea europeană și euro-atlantică a Ucrainei  a spus că începerea unui dialog cu Duma de Stat a Rusiei și planurile intoarcerii delegatiei ruse la APCE reprezinta o încurajare directă a agresorului.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Biroul APCE a emis o declarație despre ”valorile comune cu Rusia” și nevoia unor ”pași în întâmpinare”

  1. bogdan spune:

    Europa doarme acum chiar mai mult decat dormea pe vremea lui Hitler si rezultatele nu vor intarzia sa apara ! Mai ales ca nebunul de la kremlin e chiar mai nebun si mai periculos decat Hitler !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top