Biserica Ortodoxă a Georgiei va susține autocefalia Bisericii Ortodoxe ucrainene, potrivit rezultatului sedinței Sfântului Sinod, care a avut loc pe 27 decembrie, unde s-a discutat problema recunoașterii autocefaliei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, scrie „Eho Kavkaza”.

”Sfântul Sinod s-a abținut de la a lua o decizie oficială până când este facuta publica rezoluția Patriarhului Ecumenic”, a declarat arhiepiscolul Zosima.

Potrivit ierarhului, Biserica Ortodoxă Georgiană va susține autocefalia Bisericii ucrainene, dar decizia finală va fi cunoscută mai târziu.

„Rezoluția (tomosul) Patriarhului Ecumenic va fi promulgată în ianuarie, iar biserica noastră va lua o decizie după aceea. Acum ne-am abținut de a face publica vreo decizie. Dar (va pot spune că) Biserica Ortodoxa a Georgiei va susține autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene”, a declarta arhiepiscopul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Biserica Ortodoxă a Georgiei va susține autocefalia Bisericii ucrainene

  1. bogdan spune:

    E normal !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top