preotComisia Patriarhala pentru familie, protecția maternității și a copilăriei din Rusia, înfiintata de Patriarhul Kirill, a emis o declarație în care și-a exprimat „profunda îngrijorare” față de recenta modificare a textului Codului penal („Bătaia”), care ar interzice ”părinților iubitori” sa utiilizeze în procesul de educatie pedepse corporale ”rezonabile” și „moderate”, se arata pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse.

„În cazul în care noua versiune a articolului 116 din Codul penal va intra în vigoare, părinții conștiincioși ar putea fi urmăriți penal (până la doi ani de închisoare) pentru orice utilizare moderată și judicioasă a pedepselor corporale în creșterea copilului. În același timp, după cum rezultă din textul legii, persoanele straine nu vor raspunde penal pentru aceleasi tratamente aplicate copiilor”, – se spune în document.

Biserica Ortodoxă Rusă crede că norma propusă „nu are nicio justificare morală și temei juridic, conținutul său este îndreptat împotriva familiei și a interpretarii drepturilor părinților adoptate în cultura rusă, discriminatorie, contrara principiilor fundamentale ale politicii statutului in materie de familie și nu ia în considerare valorile familiale și morale tradiționale ale societății ruse”. Reprezentatii clerului sustin ca aplicarea practică a inițiativa „va aduce societățiimai mult rău decât bine”.

„Nu există nicio îndoială că copiii ar trebui să fie protejati de actele criminale, indiferent de cater cine ar fi comise, mai ales atunci când vorbim despre violența extrema”, -se mai spune în declarația Bisericii. „Cu toate acestea, nu există niciun motiv real pentru ca acestor crime sa le fie asimilată și utilizarea rezonabilă și moderată de catre părinții iubitori acopii educatie patriotica pedepselor corporale în educația copilului”, – declara  Comisia Patriarhală.

Comisia propune excluderea din legislația rusească a oricarei posibilitati de ”urmărire penala a părinților pentru utilizarea rezonabilă și moderată a pedepselor corporale în creșterea copiilor, care nu este dăunătoare pentru sănătatea lor”.

Clericii protesteaza astfel fata de proiectul de lege care prevede ca în cazul pricinuirii copiilor de dureri fizice, dar fara consecințe grave, parintii sa fie supusi unor pedepse administrative. Codul cu privire la contravențiile administrative propune in aceste situatii amendă de la cinci mii la 30 de mii de ruble și arest administrativ pe un termen de la 10 la 15 zile sau muncă în folosul comunitatii pentru o perioadă de la 60 la 120 de ore. În cazul în care infracțiunea se repetă în decurs de un, ea intră în categoria penala, iar parintii risca până la doi ani de închisoare.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Biserică rusă – îngrijorată că noul Cod penal interzice ”bătaia moderată” a copiilor

 1. Clau spune:

  valorile „lumii ruse”:
  – democratie dirijata
  – minciuni necesare
  – utilizare moderată, rezonabila și judicioasă a pedepselor corporale
  natie de salbatici ce mai….

 2. Catun spune:

  Dupa cum vedeti violenta fizica este una dintre cele mai importante valori traditionale rusesti. De asemenea, cunoscand trolii mai vechi si mai noi (ex. nandy, toni, cozubasa, otilo, etc.), putem usor sa ne dam seama unde au fost batuti: in cap.

 3. bogdan spune:

  Uite rezultatele indobitocirii habotnicilor din Ospiciul Lumea Rusa ! Cand a fost copil a fost batut bine si piticotul complexat de catre parintii adoptivi ! La scoala a fost batut bine din nou ! Rezultatul -este batut rau in cap la ora actuala…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top