După ce Biserica ucraineană va obține tomosul autocefaliei, aproximativ jumătate din parohiile Bisericii Ruse din Ucraina se vor alătura noii biserici unificate, a declarat Evstratie Zorea, arhiepiscopul de Cernigov și Nejinski, secretarul de presă al Bisericii Ortodoxe Ucrainene cu Patriarhia la Kiev, citat de Gromadsky tv.

Reprezentantul Bisericii de la Kiev a menționat că, în prezent Patriarhia Moscovei are 12.000 de parohii în Ucraina și că, în opinia sa, jumătate dintre ele se vor alătura biserici locale unificate.

„Apoi, în viitor, în următorii câțiva ani, cred că alte două treimi dintre cei rămași vor adera și, pe termen lung, credem că în Ucraina nu va mai exista Biserica Patriarhiei de la Moscova. Pentru ca, asa cum Georgia are Biserica georgiană, Bulgaria – Biserica bulgara, România – Biserica română și Ucrain va avea doar Biserica ucraineana. In aceste tari nu există Patriarhia Moscovei, pentru că este o anomalie din punct de vedere canonic. Iar cu timpul, dupa ce Biserica Rusă va recunoaște autocefalia Bisericii din Ucraina, va definitiv rezolvată această problemă” – a spus Zorea.

La 11 octombrie, în urma întrunirii Sinodului Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol, a fost făcută publică decizia acestuai conform căreia Patriarhia Ecumenică continuă procedura de acordare a autocefaliei Bisericii Ucrainei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Biserica Ucrainei: Jumătate din parohiile Bisericii Ruse vor adera la Biserica unificată a Ucrainei

  1. bogdan spune:

    Correct !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top