Ministerul rus de Externe și-a exprimat protestul față de adoptarea de către Parlamentul Letoniei în cea de-a doua lectură a proiectului de lege, care interzice purtarea la evenimente publice a uniformelor militare ale regimurilor totalitare, inclusiv ale Armatei Roșii.

„Suntem îngroziți de această inițiativă legislativă blasfemică, care poate fi calificată doar ca o batjocură față de memoria soldaților sovietici care și-au sacrificat viețile pentru eliberarea Letoniei”, se spune în comentariul Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

„Cinismul deosebit este conferit de faptul că proiectul de lege este adoptat în ajunul aniversării Victoriei, cu scopul de a umili veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei (denumire data in URSS si Rusia frontului estic al celui de-al Doilea rzboi Mondial) și de a le strica sărbătoarea”, susține Ministerul rus de Externe.

MAE rus spera că partenerii Letoniei din Uniunea Europeană și structurile internaționale specializate vor realiza o evaluare de principiu a situatiei create.

Pe 4 aprilie, Parlamentul leton a aprobat un proiect de lege care interzice purtarea la evenimente publice a uniformei militare ale regimurilor totalitare, inclusiv ale Armatei Sovietice.

Încălcarea legii prevede amenze de până la 700 de euro pentru persoane fizice și 7.100 de euro pentru persoanele juridice.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to „Blasfemie, batjocură, cinism”: Rusia este indignată din cauza interzicerii uniformei sovietice în Letonia

  1. bogdan spune:

    I-auzi la godaci ! Eliberarea Letoniei ! Adica furtul ei din nou poate voia sa grohaie porkul ! Pai cum sa vrei uniformele invadatorului care te-a tinut captiv 5 decenii ! Spurcata specie de kriminali si armata lor rosie de sange si plina de kkat ! Porcii sunt liberi sa poarte la ei acasa cat doresc uniformele sovietice ! Auzi ce tupeu pe godaci ! Sa-mi grohaie mie ca tara libera ce legi sa-mi dau !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top