coloana rusa Siria2Un număr mic de actuali sau foşti militari ruşi au fost geolocalizaţi în Siria in mai multe regiuni, afirmă bloggerii ruşi, sugerând că operaţiunea Kremlinului în această ţară depăşeşte cu mult campania aeriană, relatează Reuters.

Moscova a lansat pe 30 septembrie atacuri aeriene cu scopul de a-l susţine pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, după patru ani de război civil, însă a anunţat în mai multe rânduri că nu intenţionează să desfăşoare trupe terestre. Autorităţile ruse au anunţat, în schimb, că-şi vor limita ajutorul la formatori, consilieri şi echipament militar.

Oficiali americani în domeniul securităţii şi experţi independenţi au declarat săptămâna trecută pentru Reuters că Moscova şi-a suplimentat forţele în Siria până la 4.000 de oameni, de la 2.000 câţi erau estimaţi iniţial, iar un oficial american în domeniul Apărării a declarat că lansatoare de rachete multiple şi baterii de artilerie cu rază lungă de acţiune împreună cu echipajele lor au fost mobilizate în afara a patru baze folosite de ruşi, potrivit Mediafax.ro.

Echipa pentru Informaţii despre Conflict, un grup de bloggeri ruşi care efectuează anchete, a anunţat duminică faptul că a folosit reţele de socializare şi a geolocalizat trei actuali sau foşti militari ruşi în Siria.

coloana rusa Siria„Deşi nu dispunem încă de probe incontestabile cu privire la faptul că militari ruşi iau parte în mod direct la lupte terestre în Siria, credem că situaţia observată contrazice afrmaţii ale unor oficiali ruşi potrivit cărora trupe ruse nu iau parte şi nu intenţionează să ia parte la operaţiuni terestre”, afirmă Echipa.

Avioane de vânătoare ruseşti sunt staţionate în vestul Siriei, departe de locurile în care au fost geolocalizaţi cei trei bărbaţi.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns unei solicitări adresate duminică de Reuters în legătură cu constatările Echipei şi nici solicitării de a oferi precizări cu privire la operaţiunile sale terestre în Siria.

Echipa a publicat capturi de ecran ale unor conturi aparţinând lui Aias Sarîg-Ool, un soldat despre care afirmă că a servit în a 74-a Brigadă Motorizată de Infanterie, şi lui Vladimir Boldîrev, despre care sugerează că este un puşcaş marin din cadrul celei de 810-a Brigada a Marinei.

soldati SiriaCapturile arată că cei doi au postat recent fotografii cu etichete geolocalizate în provincia Hama. Pagina lui Sarîg-Ool, pe care acesta apărea anterior într-o imagine în care poza cu o mitralieră grea în cabina a ceea ce Echipa afirmă că era un camion de infanterie, nu mai era disponibilă duminică. Boldîrev nu a răspuns unui mesaj din partea Reuters.

Echipa a publicat, de asemenea, capturi de ecran ale paginii Instagram a lui Ilia Gorelîk, despre care afirmă că a servit în trecut în cadrul forţelor speciale GRU. La sfârşitul lui octombrie el a postat fotografii din Alep, într-una apărând în civil şi purtând o puşcă de asalt. Altă imagine, în care poza în ţinută de camuflaj alături de alţi trei bărbaţi înarmaţi, părea că a fost făcută în Homs.

Imaginile nu mai erau disponibile, duminică, pe contul lui Gorelîk.

Echipa, condusă de către Ruslan Leviev, a lucrat anterior să culeagă informaţii despre militari ruşi ucişi în Ucraina, iar la sfârşitul lui octombrie a fost prima care a anunţat prima moarte confirmată a unui militar rus în Siria.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top