MAE rusBloggerii ruși au ridiculizat-o pe  Maria Zakharova, director adjunct al Departamentului de Informații al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, care a acuzat canalul Euronews depărtinire în ref lectarea crizei ucrainene. Zakharova a scris pe Facebook despre Euronews că este fantastic de părtinitor.” Oficialul și-a bazat afirmaţia pe faptul postul TVnu reflecta în fiecarea zi situația din această țară.

Trebuie remercat că Euronews s-a pozitionat ca un post care transmite doar fapte.

În replică, utilizatorii Facebook au observat obiectivitatea posturilor de televiziune de stat din Rusia este mai mult decât îndoielnică, comentând pe seama repetatelor „jonglerii” ale posturilor de stat în reflectarea  evenimentelor ucrainene. Bloggerii au amintit, în specialdespre răstignirea” copilului din Slavyansk, reportaj prezentat în luna iulie pe postul Pervâi Kanal. Mai târziu, telespecatorii au găsit o mulțime de greșeli, iar jurnaliștii care au investigat subiectul au constatat că, în afară de Pervâi Kanal, incidentul nu a fost auzit de nimeni altcineva de la faţa locului.

Un alt caz care a scandalizat opinia publică este legat de reportajul televiziunii Rusia1″ din 18 mai, care a prezentat cadavrele militanţilor din Caucazul de Nord, lichidaţi de trupele speciale ruse, drept victime ale grupării naționaliste ucrainene „Sectorul de dreapta.”

Apropo, despre liderul acestui partid, Dmitri Yarosh, mass-media rusă scria că ar fi candidatul favorit la președinția Ucrainei.

Un alt mare tam-tam a stârnit şi povestea cu cartea de vizită a lui Yarosh„, găsită pe locul unui schimb de focuri în orasul Slavyansk.

Presa rusa scria si despre batalioanele negre ale Sectorului de Dreapta” care ar fi plecat spre regiunea Donbass să elibereze instituţiile statului de rebeli.

În ciuda faptului astfel de materiale au fost publicate in luna mai, dupa trei luni trupele para-militare ale lui Yarosh aşa şi  nu au mai ajuns în Donbass. Probabil şi pentru că aripa militarizata a Sectorului de Dreapta a fost desființată încă din luna aprilie.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top