gazpromȚările în curs de dezvoltare, de la Golful Persic până la Rusia, s-ar putea confrunta cu noi provocări din cauza datoriilor companiilor sale de stat – care pot scufunda guvernele țărilor și să conducă la un rating de creditare mai scăzut acordat atât companiilor de stat, cât și statelor înseși, potrivit Bloomberg, care citeaza raportul de analiză al Standard & Poor`s (S & P).

Multe guverne sunt expuse riscului de a ajunge în ”groapa datorinicilor” din cauza propriilor societăți de stat, care au un impact negativ asupra bugetului țării.

„Datoriile companiilor de stat, care în final se focuseaza asupra guvenului, nu au jucat inca un rol atat de important în acordarea ratingurilor suverane țărilor în curs de dezvoltare. Acest lucru nu înseamnă că aceste datorii nu contează, dimpotrivă, ele sunt reflectate în evaluările de rating”, – se arata in raportul S & P.

Agenția notează că, până în 2020, companiile de stat din țările în curs de dezvoltare vor trebui să ramburseze în total aproximativ 180 de miliarde $ datorii de obligațiuni. Mai mult decât atât, datoriile totale ale companiilor de stat din țările în curs de dezvoltare,  până la 2026, sunt estimate de agenție la 435 de miliarde $. Anterior, Fondul Monetar Internațional (FMI) a avertizat că datoriile vor continua să crească din cauza prăbușirii prețurilor mondiale la petrol.

Potrivit S & P, cinci companii de stat, printre care „Gazprom” Rusia și Petroleos de Venezuela, reprezenta 25% din datoria totală a companiilor de stat, care este estimata la 783 miliarde $.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top