TrollNorvegia intenționează să crească volumul producției la cel mai mare câmp de gaze al său – „Troll” – pentru a concura pe piața europeana atât cu Rusia, cât și cu SUA, scrie Bloomberg.

Potrivit companiei Statoil ASA, din luna octombrie a acestui an producția de gaze va crește în Norvegia cu 10%. Grație volumelor suplimentare, Norvegia va fi în măsură să disloce în mod semnificativ Rusia pe piața europeană a gazelor. De asemenea, Bloomberg constată că, în cazul unei politici agresive comune în domenul prețurilor, Rusia și Norvegia ar putea complica viața furnizorilor de gaz natural lichefiat (GNL) din Statele Unite ale Americii. Din acest motiv, americanii pot redirecționa gazele lor pe piețele din India și Brazilia.

„Aceasta este exact ceea ce intenționează Norvegia să facă – să își apere cota de piață”, – a declarat Thierry Bros, analist Societe Generale. El a adăugat că, din cauza războiului prețurilor, gazele naturale vor continua să se ieftinească.

Volumul producției de gaze pe câmpul „Troll” va fi majorat la 33 de miliarde de metri cubi pe an, cantitate echivalenta nevoilor anuale de gaz ale unei țări precum Franța.

„Troll” este cel mai mare câmp de gaze din Norvegia. Rezervele sale sunt estimate intre 250 și 750 milioane de tone de petrol si 1,3 trilioane de metri cubi de gaze naturale, scrie ZN.UA.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top