Rușii de rând nu sunt îngrijorați de războiul împotriva Ucrainei și nici de invazia Siriei. Ei sunt nemulțumiți însă de propriul guvern din cauza declinului economiei. Pentru a o reînvia, Vladimir Putin va avea nevoie de investiții externe, insa aventurile sale militare vor impiedica afluxul lor, susține Alex Brideau, directorul Eurasia Group pentru Ucraina și Rusia, în cadrul unui interviu pentru canalul de televiziune Bloomberg.

Expertul a menționat că autocratul rus este încă destul de popular în Rusia. Deși ratingul său este de aproximativ 60%, anul trecut s-a înregistrat o scădere semnificativă a acestui indicator. În 2018, Putin era susținut de 80% dintre ruși.

„Este interesant faptul că factorii interni au jucat un rol important. De exemplu, mulți au fost revoltati  de creșterea vârstei de pensionare. Problemele de politica externă nu îi supără pe ruși, nici acțiunile rusești în Ucraina, Siria sau în altă parte. Accentul se pune pe probleme interne. Și asta spune multe despre provocările cu care se va confrunta economia rusă în următorii câțiva ani și în timpul noului mandat prezidențial al lui Putin”, a spus Brideau.

El a menționat că între liderul rus și cei din UE se menține o tensiune. Principala problema în relațiile cu UE este războiul din Ucraina. Cu toate acestea, pe arena internațională au apărut lideri cu care el poate găsi limba comună. În special, potrivit expertului, asa va fi cu noul președinte al Braziliei, Jair Bolsonaro.

Rusia va menține relații complexe și tensionate cu Europa și în 2019. Între timp, în noul an, Putin va avea nevoie urgentă de o îmbunătățire a economiei rusești.

„Creșterea sa este lentă și rămâne la un nivel sub 2%. Și nu există niciun indiciu că situația se va îmbunătăți din cauza politicii. Dacă ne uitam la eforturile guvernului, este clar că el încearcă să lanseze proiecte naționale mari pentru a accelera creșterea economică. Dar nu există reforme structurale semnificative. Absența lor descurajează în continuare investițiile externe. Cu toate acestea, Putin va trebui să facă față și sancțiunilor. Ele restricționează investițiile europene și americane de mai mulți ani. Și asta nu se va schimba. Fără schimbări în politica externă a Rusiei nu va exista nicio schimbare în comportamentul Statelor Unite și al Europei”, a subliniat expertul.

În ceea ce privește Siria, Moscova va căuta să aibă ultimul cuvânt în luarea oricărei decizii politice în ceea ce priveste terminarea războiului. „Moscova încearcă, de asemenea, să ajungă și la alte țări din regiune: Arabia Saudită, țările din Golf. În același timp, Kremlinul menține relații și cu Iranul. Rusia încearcă să fie un jucător cu care să poată vorbi toată lumea din regiune. Se pare că acesta este obiectivul cheie al lui Putin în Orientul Mijlociu”, conchide expertul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Bloomberg: Războiul împotriva Ucrainei va împiedica Rusia să obțină investițiile de care are nevoie în 2019

  1. bogdan spune:

    Dar Porcia nu are nevoie de investitii ! Godacii sunt invatati sa stea in kkat pana la gat ! Si le place tare ! guiiiiiitz !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top