casa albaCasa Albă analizeaza posibilitatea blocarii unor bănci rusești, ca o continuare a sancțiunilor împotriva Rusiei, dar acest pas este discutat ca o ultimă soluție.

Guvernul Statelor Unite are în vedere posibilitatea excluderii din sistemul financiar internațional a unui număr de bănci rusești, potrivit unor surse din administrația președintelui SUA, citate de Bloomberg.

Doi oficiali, care au participat la discuții, au declarat că blocarea băncilor rusești va duce la o deteriorare semnificativă în relațiile bilaterale și poate cauza consecințe profunde, în special pentru economia europeană.

Alte doua surse de la Casa Albă au comentat că măsura cea mai extremă prevazuta de administrația Obama este eliminarea completă a băncilor rusești din sistemul financiar occidental. Pentru început ar putea fi luate măsuri provizorii, cum ar fi interzicerea tranzacțiilor bancare în dolari SUA pentru băncile rusești.

Adăugarea unei banci din Rusia pe lista specială a Trezoreriei SUA va însemna că cetățenii și rezidenții din Statele Unite, precum și companiile înregistrate în SUA nu vor mai putea desfasura afaceri cu băncile sanctionate. În plus, guvernul Statelor Unite va avea dreptul de a aresta orice active ale acestor bănci găsite sub jurisdicția sa. Acest tip de sancțiuni este deja impus de SUA împotriva băncii rusesti „Rossia”.

Agenția de stiri notează că băncile străine care în mod obisnuit lucreaza cu dolari nu își vor asuma riscuri sa incalce constrângerile impuse, avand in minte proaspat exemplul bancii franceze BNP Paribas, care anul trecut a fost amendata cu 9 miliarde dolari pentru încălcarea sancțiunilor împotriva Iranului, Cubei și Sudanului.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top