Fostul secretar britanic de externe a scris un articol pentru Daily Telegraph, în care se alătură dezbaterii lansate de președintele rus, Vladimir Putin, cu privire ”sfârșitul liberalismului”. Potrivit lui Boris Johnson, Marea Britanie are posibilitatea sa-și dovedească punctul de vedere, părăsind în cele din urmă Uniunea Europeană.

Potrivit lui Johnson, trăsăturile importante ale unei democrații liberale sunt egalitatea tuturor oamenilor în fața legii și capacitatea fiecăruia de a-și exprima poziția prin votare. „Sistemul UE ne privează de o astfel de oportunitate, deoarece de mulți s-a focusat pe centralizarea puterii la Bruxelles în sensul înțeles de o minoritate de politicieni”, a spus Johnson.

Politicianul a explicat că acesta este motivul pentru care cetățenii au votat pentru Brexit. „Dacă nu părăsim UE pe 31 octombrie, aceasta va submina încrederea cetățenilor în politică. Și când o vom face atunci? De Crăciun? Niciodată? –  se întreabă Johnson. Potrivit acestuia, Marea Britanie nu va fi diferită cu nimic de țările în care votul se desfășoară formal, se consultă oficial opinia publică, dar nimeni nu îi acordă atenție. „De exemplu, la ca la Moscova, unde aceeași echipă rămâne în mod misterios la putere tot timpul”, a scris el.

„Vladimir, există câteva țări în care capitalismul este considerat un sistem în care totul se află în mâinile oligarhilor și mai ales a celor din anturajul liderului statului, unde jurnaliștii sunt împușcați, unde valorile liberale sunt batjocorite, unde, potrivit Rosstat, fiecare al treilea rezident al țării nu-și poate permite mai mult de două perechi de pantofi pe an, unde 12% din populație folosește toatelete în fundul curtii, unde veniturile reale au scăzut în ultimii cinci ani „, a scris Johnson.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Boris Johnson îi dă replică lui Putin la ”decesul liberalismului”

  1. bogdan spune:

    dap…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top