B NemtovPropaganda de stat rusă sepeste cap sa ne demonstreze Putin este singurul castigator, iar Occidentul și Ucraina au fost învinse. Mulți oameni chiar cred asta

Dar dacă te uiți mai atent la realizarea liderului național”, vei găsi totul este pe dos.

1 A vrut să păstreze Ucraina în blocul țarilor nealiniate, neutră și prietenoasă. Rezultatul Ucraina se rupe din rasputeri în NATO. În țară se desfaşoară manevre militare comune cu tari ale Alianței Nord-Atlantice.

2 A vrut să slăbească NATO. Rezultatul NATO este mai consolidat ca niciodata, bugetele militare ale țărilor occidentale sunt în creștere.

3 A vrut să invrajbeasca Europa cu America. Rezultatul consolidarea lumii occidentale în fața agresiunii lui Putin. Plus sancțiuni simultane din partea UE si SUA.

4 A vrut să certe regiunile de est cu cele de vest ale Ucrainei. Rezultatul o națiune unită politic (cu excepția unor mici parti din Donețk și Lugansk). Prima dată de la proclamarea independenței, în campania prezidențială a unui candidat, Poroșenko a câștigat majoritatea în toate regiunile țării. Înainte de intervenția lui Putin in Ucraina, estul vota pentru un candidat, vestul cu altul. (Ex. 2010 – Timosenko în vest, Ianukovici în est, 2004-2005 – vestul cu Iușcenko, estul cu Ianukovici)

5 A dorit să vadă Ucraina parte a Uniunii Vamale. Rezultatul acest lucru nu se va întâmpla. Ucraina a semnat un acord de asociere cu UE și dorește integrarea europeană.

6 A dorit să creeze statul marionetă Novorossia, de la Donețk la Odessa. Rezultatul controleaza doar 25% din teritoriul Donbasului. 3.000 de oameni au fost ucisi rusi și ucraineni.

7 A vrut să sporească influența Rusiei în lume. Rezultatul a devenit un stat proscris. O țară aflata sub sancțiuni.

8 A vrut sa pedepseasca Occidentul cu embargoul sau alimentar. Rezultatul si-a pedepsit propriul popor. Prețurile la alimente au crescut (pentru carne cu 40%, pentru lapte cu 20%), în timp ce în Occident au scăzut.

9 A vrut la Kiev o putere loiala, a la Ianukovici. A obtinut  100% orientare antiPutin.

10 A vrut câştige respectul poporului ucrainean. Nu a reusit…

11 A vrut să-și extindă Uniunea Eurasiatică. Rezultatul prin politica sa a ajutat la extinderea Uniunii Europene. Sub Putin la UE au aderat 13 țări (acum sunt 28) şi niciuna la Uniunea Eurasiatică. Chiar şi Kazahstanul se gandeste sa iasa de sub tutela Rusiei lui Putin.

Boris Nemţov este un politician de opoziție din Rusia, fondator al mișcării politice „Solidarnosti”, copreședinte al partidului republican din Rusia de orientare liberală, membru al Comitetului de coordonare a opoziției politice din Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top