BorodaiSpionul rus și unul dintre liderii militanților din Donetk, Alexandr Borodai, a vorbit despre rolul miliardarului ucrainean Rinat Ahmetov în sprijinul „DNR” și despre întelegerile sale cu militanții pro-rusi.

Declaratiile au fost facute de Borodai la o reuniune a naționaliștilor ruși, scrie publicatia Cetvertaia Vlasti (A patra putere).

Borodai declara ca orasul Mariupol nu a fost ocupat de către militanții pro-rusi, pentru că între ei şi Ahmetov a existat un acord.

„Si acum ghiceste, de ce nu am luat Mariupolul în luna septembrie, desi aveam aceasta posibilitate? -Pentru ca altfel cum el (Ahmetov) putea sa-si duca marfa din teritoriul terorist … în Italia? Evident ca nicicum. Prin urmare, trebuia să poata s-o livreze de teritoriul Ucrainei, iar singurul port disponibil pentru el (este) Mariupol … Deci, singura opțiune pentru desfasurarea afacerilor lui Ahmetov în condiții de siguranță era ca Mariupol să rămână sub steag ucrainean…”, – a spus Borodai.

Potrivit lui, astazi, „DNR” parțial trăiește din ajutorul umanitar acordat de Ahmetov.

Ahmetov„Ahmetov si-a dus marfa în Italia, si-a primit banii. Ce face Ahmetov cu banii? Desigur ca îi cheltuie, ce altceva? Știi cuantumul ajutorului umanitar pe care domnul Ahmetov il furnizează DNR? Republica Donetk trăiește parțial din acest ajutor umanitar. Și companiile domnul Ahmetov şi angajații acestor companii care sunt cetateni ai DNR. Să ne imaginăm că am naționalizat întreprinderile domnului Ahmetov. Am facut-o si au devenit fabricile lui ale poporului, pentru binele poporului. Și ce vom face cu ele? Putem noi sa vindem marfa în Italia? Imaginați-vă ca reprezentanții DNR bat la usa unui birou din Milano și spun am adus niste lingouri, 100 de mii de tone de lingouri”, – a declarat liderul militanților rebeli.

În plus, Borodai a declarat că nimeni nu a promis vreo revoluție socială în Donbas, iar „scopul principal al războiului a fost o revoluție imperiala și naționala, în numele marelui imperiu rus”.

Rinat Ahmetov este fondatorul și președintele concernuui System  Capital Management (SCM) fiind considerat unul dintre cei mai bogati oameni din Ucriana. În februarie 2015, el a fost cotat pe locul 216 in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume, cu o avere netă estimată la 6,5 miliarde de dolari.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top