armata rusaComitetul pentru buget al Dumei de Stat a Rusiei a aprobat în mod previzibil proiectul de buget federal pentru 2015-2017. Cu toate acestea, posibilitatea de a dezbate proiectul este semnificativ redusa în acest an, scrie Kommersant.

Potrivit raportului pe marginea proiectului de buget intocmit de Academia Rusa de Economie Națională și Administrare Publică de pe lîngă Președintie (RANHiGS) și Institutul Gaidar, aproape un sfert din cheltuielile bugetare din 2017 vor fi secretizate.

Astfel, cheltuielile pentru apărare, care sunt în creștere în 2015 cu 33%, reprezinta secret militar, la fel şi, in premiera, toate achiziții publice ale armatei.
Experții remarca faptul ca sub categoria cheltuieli secrete si Top Secret în bugetul anului 2015 sunt 21% din toate cheltulile bugetare adica 4,2% din PIB.

Creșterea semnificativă a cheltuielilor pentru apărare (33%, inclusiv coloana Forțele Armate” 29,3%) este asociată cu nevoia cu orice preț” de realizare a programului de inarmare pentru perioada 2011-2020

Se mai remarca ca, daca în 2006, articolele secrete reprezentau 11,8% din cheltuielile bugetare, în 2017 vorbim despre 24,6% din total.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top