kozloduiBulgaria nu are nevoie de o a doua centrală nucleară, planificată a fi construită cu participarea experților și tehnicieni ruși, a declarat presedintele bulgar Rosen Plevneliev, intr-un interviu acordat ziarului german Frankfurter Allgemeine.

A doua centrala nucleara va produce 2.000 de megawati de electricitate, iar construcția acesteia ar costa 10 miliarde de euro. În același timp, putem dezvolta un program de 1,5 miliarde de euro în domeniul eficienței energetice și de izolare termică a clădirilor de locuit. Jumătate din cetățenii noștri trăiesc în blocuri de locuinte slab izolate, construite în timpul regimului comunist. Astfel, vom face economii de 2.000 de megawați de energie electrică, iar banii am putea sa-i luam de la UE„, a declarat presedintele bulgar.

Cu toate acestea, în Bulgaria, din păcate, există politicieni care încă loc sa promoveze programul european de reabilitare a clădirilor, prefera o investitie de 10 miliarde de euro în centrala nucleara ruseasca, al carei rost nu orea il vad”, declara Plevneliev. Rosen Plevneliev

De asemenea, in ceea ce priveste celalat proect rusesc energetic – South Stream – presedintele bulgar sustine ca tara sa este interesata de proiectul conductei de gaz dar nu cu orice pret.

Suntem interesati de South Stream, dar Bulgaria, în calitate de membru al UE, nu va permite ca proiectul sa se realizeze contrar normelor europene„, a spus politicianul. Rusia trebuie să înțeleagă în Europa există o Comisie Europeana și o voința de fier in ceea ce priveste respectarea procedurilor legale. Cu toate acestea, cred că, în cele din urmă, proiectul va fi pus în aplicare, dar ca o decizie in acest sens poate fi luata numai cu avizul Comisiei Europene”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top