rachete rusestiRetorica razboiului este insotita in Rusia in mod obligatoriu de amenintari privind iminenta utilizare a armelor nucleare. Si nu vorbim doar despre propagandistii rusi de duzina, dezaxatii spiritual si toti cei molipsiti de virusul superioritatii rasei si „lumii ruse”, ci de discursul oficial, de la cel mai inalt nivel. La Kremlin.

Citam din Vladimir Putin: „Vreau să vă reamintesc că Rusia este una dintre cele mai mari puteri nucleare. Nu sunt doar cuvinte, ci realitate. Mai mult, noi consolidăm forţele noastre nucleare şi armate”.

Apoi, cu un alt prilej:

Încercările Occidentului de a exercita presiuni asupra Rusiei în legătură cu criza din Donbas nu vor ajuta la rezolvarea situației din Ucraina…Partenerii noștri trebuie să fie conștienți de faptul că încercările de a pune presiune pe Rusia prin măsuri restrictive unilaterale, nelegitime, nu duc la dialog și doar complica dialogul. Sperăm că partenerii noștri sunt conștienți ca este o nebunie sa încerci să șantajezi Rusia, sa-si aminteasca ce inseamna discordia între puterile nucleare pentru stabilitatea lumii”, spunea recent Putin.

Rusia nu doar ca ameninta ca distruge lumea daca NU i se da ce vrea (si se pare ca apetitul ii creste pe masura ce i se satisfac cererile), dar intreprinde si actiuni care sa sublinieze ca NU glumeste.Putin la tv

1. Desi rachetele tactice pe care le detine pot lovi orice tinta oriunde pe glob (dar mai ales in Occident si SUA), cu toate acestea, Moscova isi propune sa desfasoare si in Crimeea aceasta groaznica arma nucleara. Si asta, repet, in pofida faptului ca raza de acţiune a rachetelor balistice moderne permite lovirea de ținte oriunde în lume. Faptul ca Rusia isi modernizeaza si mareste arsenalul nuclear este, in sine un pericol la adresa vietii pe pamant. Dar mutarea de rachete balistice intr-un teritoriu anexat de la un alt stat, nu face altceva decat sa creasca tensiunile in lume.

2. Apoi, Rusia a reluat zborurile pe distanta lunga ale bombardierelor sale strategice. Avioanele in cauza ating coastele britanice, americane, franceze etc. Important este ca acestea nu zboara goale, ci poarta incarcatura nucleara. Cand ai in buzunar un cutit fara husa, riscurile de a te rani sunt mai mari decat atunci cand il tii in husa si scad la zero atunci cand il lasi acasa. Plimbarile prin toata lumea cu bombe la bordul avioanelor, iarasi, nu contribuie la cresterea sigurantei in lume.

3. La rand cu bombardierele strategice, Rusia a crescut numarul si distanta parcursa de submarinele sale atomice, purtatoare de rachete balistice. Numerosi observatori remarca ca o astfel de escaladare a amenintarilor nucleare nu s-a mai inregistrat de pe vremea celei mai negre perioade a razboiului rece.tu-95

Si în ciuda faptului Rusia este mult inferioara NATO în domeniul armelor convenționale și nu depășește Statele Unite în cel atomic, pokerul nuclear pe care il joaca Putin este extrem de periculos. Strategia lui Putin este sa ridice tot timpul miza pana cand Obama va clipi și va arunca cartile. Dacătovarășul Kim Jong-un”, care detine doar o „galeata cu laturi nucleare” face ca toata lumea civilizata să danseze în jurul său, atunci închipuiti-va ce poate sa faca domnul Putin cu al sau urias arsenal nuclear?

Pokerul lui Putin va deveni mai periculos anul viitor, cand SUA ar putea sa trimita un al jucator, in locul pacifistului Obama. Si daca nimeni nu clipeste, nimeni nu cedeaza…

In general este cunoscut faptul că în domeniul armelor nucleare, de mai bine de o jumătate de secol Rusia și SUA sunt în pozitia cunoscuta in şah drept PAT, ceea ce inseamna ca orice utilizare a armelor nucleare inseamna distrugerea reciprocă. rachete nucleare

Distrugerea nu se limiteaza doar la cei doi mari actori. Toata lumea se va scufunda in bezna si frigul iernii postnucleare in caz de deflagratie nucleara.

Pe langa zdranganitul cu rachete balistice la granitele Europei, Moscova desfasoara, in paralel cu santajul nuclear, un razboi conventional in toata regula cu foste tari sovietice, care refuza tutela Kremlinului. Amenintarile se indreapta si impotriva statelor ca Romania, doar pentru simplul fapt ca este membra NATO.

Intorcandu-ne la Crimeea. Recent, analistul rus Vladimir Evseev, director al Centrului pentru Studii Politico-Militare din Moscova, ameninta Romania cu consecinte daca nu sta cuminte in banca sa.

Iata citatul:

„Pe teritoriul Crimeei, in prezent se formeaza  o grupare de forte armate terestre bine pregatita si de sine statatoare. Vor fi prezente acolo diferite dispozitive, capabile sa neutralizeze toate amenintarile posibile. Din pacate, daca Romania se va lasa antrenata intr-o asfel de confruntare, atunci este imposibil ca o serie de obiective militare din Romania sa nu fie trecute pe lista acelor tinte care vor fi neutralizate cu diferite tipuri de arme.  Dupa evaluarile militare facute de Rusia,  din acele baze militare ce urmeaza  sa fie amenajate in Romania pot fi lansate nu numai dispozitive antiracheta.  Rusia este foarte ingrijorata ca de acolo pot fi lansate si rachete de croaziera sau alte dipozitive de genul asta.  Rusia va fi obligata sa reactioneze nu numai la aparitia centrelor de comanda,  dar si la depozitele de armament sau alta infrastructura militara. Stim ca in Romania se poate crea si potential ofensiv, de aceea vom cauta si mijloace de a anihila flota militara romaneasca. Cred ca va creste confruntarea dintre tarile noastre si din pacate avem motive sa credem asta.”

In ulimele luni, si alti oficiali rusi, printre care se remarca de departe vicepremierul Dmitri Rogozin, au proliferat diverse amenintari punctuale la adresa Romaniei. Amintim ca Rogozin, suparat pentru sicanele facute la intrarea in spatiul aerian romanesc, a promis ca data viitoare se intoarce la „mansa unui bombardier strategic”.

Amintim ca si Vladimir Putin, intr-un dialog cu un oficial UE ar fi declarat ca daca se supara, in cateva zile ocupa toate capitalele din estul Europei, incusiv Bucuresti.

Dar ce-i face insa pe rusi atat de obraznici, nesimtiti si belicosi?

Cunoscutul opozant rus Boris Nemtov crede ca la baza acestui comportament agresiv se afla petrolul si gazele. El a observat legatura directa intre rezervele valutare alcatuite din vanzarea de petrol si gaze si tendintele belicoase ale lui Vladimir Putin. Opozantul spune „cu cat mai multi bani sunt la visterie, cu atat mai ambitioase sunt planurile razboinice ale lui Putin”.

Peste jumatate din bugetul Rusiei este alimentat din incasarile din vanzarile de hidrocarburi. Practic, europenii dar si noi, romanii, cumparand benzina si motorina de origine ruseasca ( chiar daca e fabricata la Petrotel), gaze de la Gazprom, finantam agresiunea ruseasca, suntem partasi la masina de razboi care in 2008 a omorat mii de georgieni, iar acum distruge vieti in estul Ucrainei (inclusiv vieti de romani din Bucovina).

Benzina pe care companiile rusesti o vand in Romania este amesteca cu sange. Gandeste-te la asta atunci cand alimentezi la benzinariile Lukoil sau Gazprom.

Acest material face parte din Campania BOICOTEAZA RUSIA. NU CUMPARA BENZINA INDOITA CU SANGE! – desfasurata de PaginadeRusia.ro si ReporterVirtual.ro.

Citeste joi

Campania BOICOTEAZA RUSIA. Retorica razboiului si agresiunea ruseasca. Cumparand combustibili din Rusia, finantam razboiul.

 

 

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (7 voturi, media: 4,43 din 5)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Campania BOICOTEAZA RUSIA. Moscova ne ameninţă cu bomba nucleară. Cum răspundem?

  1. reo spune:

    Sunteti patetici…jalnici…penibili!

  2. rsumy spune:

    Foarte bună inițiativa!
    Să nu așteptăm până în momentul în care va muri primul român de mâna ” omuleților verzi”…
    Ce-ar fi dacă în Ro ar exploda o bombă, ca la Harkov??? Aoleo, maică… Să-i vezi pe românii cei patrioți care acum fac bășcălie. Atunci acest demers n-ar mai avea caracter de „incercare de nivel studentesc”, n-așa???
    Cât de naivi pot fi unii!
    „Pe noi ne apără NATO”, deci putem dormi liniștiți…
    Pe bune? A se vedea refuzul guvernului german de A VINDE tancuri Lituaniei.

  3. didi spune:

    draga oleg… faptul ca alimentez eu de 50 de lei sau de 100 de lei lunar e neimportant. daca ar renunta romania la gazele din rusia, care se ridica la sute de milioane de dolari anual, atunci da, ar fi ceva. pana atunci, boicotul asta e apa de ploaie…
    si oricum nu alimentam la lukoil sau la gazprom ca din cate stiu petrolul rusesc are un continut ridicat de sulf si cam strica motorul…
    daca ar fi sa facem dreptate pana la capat, ar trebui sa nu alimentam nici de la petrom, ca ne jupoaie la pompa, desi pretul la petrol a scazut la jumatate fata de acum un an… facem boicoturi punctuale sau vrem sa facem dreptate?

  4. geo spune:

    Daca ziceai ca e indoita cu apa, realitate constatata de mult timp de soferi…aveai aplauzele mele. Asa… sunt doar parerile voastre vs parerile altora. Neinteresant, dar pt ca e usor lacrimogen, apreciez incercarea de nivel studentesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top