sanctiuniAvând în vedere numeroasele încălcări ale dreptului umanitar internațional la Alep, Canada ar trebui să ia în considerare înăsprirea sancțiunilor împotriva regimului sirian și a susținătorilor săi, transmite Ukrinform, care citează textul deciziei adoptate în cursul unei reuniuni extraordinare a Subcomisiei pentru drepturile omului a Parlamentului Federal al Canadei.

„Subcomisia invită guvernul Canadei să se implice în mod activ în aplicarea, evaluarea și să ia în considerare înasprirea sancțiunilor canadiene existente împotriva Siriei și a susținătorilor săi. Totodata, este necesar să se asigure ca sancțiunile să nu împiedice furnizarea de asistență umanitară pentru sirieni” – se spune în document.

De asemenea, Canada trebuie să contribuie la recunoașterea eșecului membrilor Consiliului de Securitate al ONU în exercitarea mandatului lor de menținere a pacii în lume.

„Guvernul ar trebui să încurajeze Consiliul de Securitate al ONU să recunoască eșecul sau în menținerea pacii și securitatii internationale, conform principiilor și obiectivelor Națiunilor Unite. De asemenea, ar trebui să ceara Consiliului de Securitate să ia măsuri urgente pentru salvarea locuitorilor din Alep”, – se mai spune in declaratie.

Deputații canadieni au propus înfiintarea unui fond de ajutor umanitar pentru Siria, au subliniat necesitatea ca toate părțile să se întoarcă la masa negocierilor și au cerut o investigație asupra acuzațiilor de crime de război.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

3 Responses to Canada se pregătește să înăsprească sancțiunile

  1. Catun spune:

    Papusa nada nimeni, tocmai ti-am atras atentia ca in Alep nu este ISIS. Ignori voi realitatea pentru ca esti un mincinos. Oricand pot demonstra ca minti precum respiri. Ca asa e in Rusia.

  2. Basarabia e Romania spune:

    Nu putem spune decat BRAVO CANADA!
    Sunteti mai lucizi decat europenii care nu prea inteleg ce li se intampla si totusi lucrurile sunt asa de clare si simple.
    Sanctiunile trebuie inasprite si izolarea trebuie sa fie totala ca asa poate se trezesc si revin la lumea normala din cea paralela in care traiesc cei de la Kremlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top