gazpromRusia ar putea relua furnizarea de gaze naturale către Ucraina încă de săptămâna viitoare, cu condiţia îndeplinirii tuturor condiţiilor financiare, a declarat vineri directorul grupului rus Gazprom, Alexei Miller, transmite Reuters.

Potrivit lui Alexei Miller, un acord cu Guvernul rus care prevede o reducere de 100 de dolari pentru fiecare 1.000 de meri cubi de gaze naturale livrate Ucrainei ar putea fi semnat chiar sâmbătă.

„Fără îndoială, primul pas va fi plata arieratelor de 1,45 miliarde de dolari. Amendamentul la contract va intra în vigoare imediat ce va fi semnat şi cred că semnarea documentului ar putea avea loc mâine”, a declarat Alexei Miller pentru postul de televiziune Rossiya 24.

Întrebat fiind când anume vor fi reluate livrările de gaze naturale spre Ucraina, Miller a spus că Gazprom va fi în măsură să furnizeze gaze Ucrainei la 48 de ore de la efectuarea plăţii.

Miller„Va fi un nou preţ, de 378 de dolari pentru 1.000 de metri cubi. Ucraina va face o plată anticipată de 1,45 miliarde de dolari şi după aceasta factura va fi calculată pe baza noului preţ”, a spus Alexei Miller.

Acesta a precizat că Ucraina trebuie să plătească, de asemenea, în avans, 760 de milioane de dolari pentru livrările pe luna noiembrie şi o sumă similară pentru decembrie. În total, până la finele anului, Ucraina trebuie să plătească o sumă de 3,1 miliarde de dolari pentru gazele naturale livrate de Gazprom în trecut.

În ultimele luni, Ucraina şi Rusia au fost implicate într-o dispută pe tema preţului gazelor naturale. În data de 16 iunie, grupul rus Gazprom a introdus o schemă de plată în avans pentru gazele naturale livrate Ucrainei, după o dispută pe tema datoriilor părţii ucrainene care, potrivit părţii ruse, se ridică la peste cinci miliarde de dolari. Această decizie a provocat îngrijorări cu privire la posibilitatea apariţiei unor întreruperi în livrările de gaze naturale ruseşti spre UE via Ucraina.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top