centru pregatire astronautiJurnaliștii din vest au identificat mişcarea vicleană pusă la cale de Vladimir Putin. Potrivit acestora, şeful Kremlinului a întins o capcană occidentalilor  prin agentia de stat Roscosmos, care a anuntat mutarea bazei sale de antrenament pentru astronauti în Sevastopol (oras al Ucrainei anexat de Rusia), informatii care au aparut pe site-ul oficial al agentiei.

Experții occidentali au ajuns la concluzia că, în cazul în care baza este într-adevăr mutata în Crimeea, NASA și Agenția Spațială Europeană, care prin lege nu au voie sa recunoasca apartenenta peninsulei de Rusia, se vor afla într-o dilemă. În cazul în care astronauții europeni și americani vor fi de acord să se antreneze în Crimeea fără viză ucraineana, acest lucru va fi intrepretat ca o recunoaștere a noului statut international al regiunii Crimeea. Dacă vor refuza nu vor putea să fie instruiți pentru zboruri în spațiu.

Despre aceasta noua dilema a astronauților occidentali scrie ziarul britanic The Times. Publicația notează agențiile spaţiale occidentale sunt în prezent aproape complet dependente de Rusia, deoarece acestea asigura transportul spre Statia Spatiala Internationala (ISS).

ISSExpertul în dezvoltarea de programe spațiale, Howard McCurdy consideră că, după prăbușirea URSS, Rusia a fost invitata pe ISS din milă, ca  să-i dea posibilitatea sa se integreze  în comunitatea spatiala occidentala.” Și acum, se plânge expertul, Moscova comite un abuz„. El susţine că țările occidentale sunt nemulțumițe de comportamentul Federației Ruse.

Aparent, mutarea bazei de antrenamente în Crimeea nu este asociată cu considerente economice, iar Sevastopolul nu ofera vreun avantaj unic in comparatie cu baza de la Soci, unde astronautii se pregăteau înainte.

Agenția Spațială Federală a Rusiei a preluat în Crimeea o serie de obiecte de infrastructură spațială. Seful Roscosmos, Oleg Ostapenko, remarca cu satisfacție performanța infrastructurii.

În general, Crimeea a fost o „achizitie” destul de profitabila pentru industria spațială rusă. Pe peninsula, printre altele, se afla Centrul Național de Management și Testare a Obiectelor Spaţiale, echipat cu stație de tip Deep Space Communication și cu un telescop unic.

cosmodrom

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Capcana care îi va aduce lui Putin recunoaşterea anexării Crimeei

  1. didi spune:

    OK, SI DACA ASTRONAUTII OCCIDENTALI VOR OBTINE VIZA UCRAINEANA DE LA KIEV SI SE PREZINTA CU EA PE PASAPORT IN CRIMEEA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top