Casa Albă a afirmat luni că democrații s-au asociat cu Ucraina în timpul campaniei prezidențiale de anul trecut, contraatacând astfel în scandalul ingerinței Rusiei în alegerile din SUA, potrivit AFP.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a reiterat acuzațiile conform cărora un militant al Partidului Democrat s-a întâlnit cu funcționari ai Ambasadei Ucrainei în timpul campaniei.

El face aluzie la mai multe informații difuzate de mass-media conservatoare conform cărora acest membru al Partidului Democrat căuta informații susceptibile a-l compromite pe fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort.

Aceste acuzații au apărut pentru prima dată în ianuarie, pe site-ul publicației Politico.

„Evident, a existat în aceste ultime zile un mult mai mare interes pentru ceea ce DNC (Comitetul Național Democrat) a făcut în coordonare cu guvernul ucrainean în încercarea de a stabili o înțelegere secretă” cu acesta, a declarat Spicer.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, democrații voiau „să obțină demiterea cuiva din funcție, lucru care s-a și întâmplat”, scrie Agerpres.ro.

Paul Manafort a fost nevoit să își părăsească postul în august 2016, când șansele electorale al lui Donald Trump păreau mici și când detaliile privind relațiile sale de afaceri cu oficiali pro-ruși din Ucraina începeau să apară.

Sean Spicer a făcut aceste afirmații ca răspuns la o întrebare a unui jurnalist de la o instituție media care îi este favorabilă președintelui. Întrebarea era dacă această chestiune a fost abordată la întâlnirea din iunie de la Casa Albă dintre Donald Trump și președintele ucrainean Petro Poroșenko.

Purtătorul de cuvânt a răspuns că nu știe dacă acest lucru s-a discutat, dar a dat asigurări că „înțelegerea secretă cu guvernul ucrainean a stârnit un mult mai mare interes după această întâlnire”.

Democrata Adrienne Watson, din cadrul DNC, a acuzat Casa Albă că încearcă să deturneze atenția.

„Casa Albă aduce în prim-plan această poveste pentru a deturna atenția de la dorința echipei de campanie a lui Trump de a lucra cu un guvern străin ostil pentru ca acesta să se implice în alegerile de la noi. Nimeni nu va înghiți asta”, a spus ea.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top