tricolor rusescDuma de Stat din Rusia a adoptat în a doua lectură un proiect de lege care introduce pedeapsa penala pentru afișarea publică a simbolurilor sau atributelor organizațiilor care au colaborat cu mișcările și organizațiile fasciste„.

Proiectul de lege a fost postat pe site-ul oficial al parlamentului rus, votul final pe acest proiect urmand sa aiba loc astazi, potrivit by24.org.

Initiativa legislativa vine din partea vice-președintelui Dumei de Stat Serghei Zhelezniak. Focusul este, desigur, pe evenimentele din Ucraina.

În sud-estul Ucrainei  continua extreminarea populației civile, in care sunt implicati adepții ideologiei lui Stepan Bandera, în timp ce neo-naziști organizeaza in continuare procesiuni cu torțe în orașe din întreaga țară” – declara revoltat Serghei Zhelezniak.

Vice Președintele Dumei de Stat invoca decizia recentă a Președintelui Ucrainei Petro Poroșenko, care a anulat sarbatoarea Armatei Rosii, inventata pe vremea URSS  (23 februarie), și a infiintat una noua, Ziua Aparatorilor din Ucraina. Data coincide si cu momentul infiintarii oficiale a Armatei Insurgentilor Ucraineni (AIU), care a luptat împotriva ocupanților sovietici, și a celor fascisti. Apropo, despre faptul Tribunalul Internațional de la Nuremberg a absolvit AIU și pe liderul patrioților ucraineni Stepan Bandera de orice colaborare cu nazismul, Serghei Zhelezniak a uitat sa mentioneze.

Interesant este ca potrivit prevederilor noii legi, in Rusia se va interzice inclusiv actualul tricolor și stema Federației Ruse.

Ce nu stie Zhelezniak este în timpul celui de-al doilea război mondial,  tricolorul albroșualbastru, steagul actual al Rusiei,  era  simbolul oficial al  Armatei de Eliberare din Rusia (AER), aflata sub comanda generalului transfug Andrei Vlasov dezertor din Armata Rosie si aliat al forțelor naziste. Toate unitatile militare ale AER purtau tricolorul rusesc alături de imagini cu Hitler și steagul nazist cu zvastica. Armata de Eliberare din Rusia era denumita în Germania Ostlegionen SS ( Legiunea Orientala a SS„).Nordfrankreich, Angehörige der Wlassow-Armee

În operațiunile militare împotriva armatei și populației civile, soldatii lui Vlasovse purtau atat de brutal, că naziștii le încredințau cu bucurie cele mai sangeroase sarcini, în special operațiunile punitive împotriva civililor.

Folosirea steagului albroșualbastru de catre nazistii rusi din cadrul AER este foarte ușor de dovedi, exista o mulțime de documente istorice, iar în unele muzee se pastreaza si astazi pânzele steagurilor AER. De altfel, cea mai celebra imagine este cea unui tablou sovietic, unde soldații Armatei Roșii arunca la poalele Mausoleul lui Lenin steagurile naziste capturate dupa victorie.

Astfel, „gratie” ignorantei, retoricii şi zelului anti-fascist al deputatilor rusi, Rusia ar putea ramane fara steag si stema.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Cât de proşti sunt deputaţii ruşi. Din ignoranţă vor interzice steagul şi stema Rusiei

  1. cristoiu spune:

    Prosti nu sunt deputatii rusi. Si nici Putin cu aparatul lui. Prosti sunt rusii de rand care se lasa amagiti de propaganda care ii invata ca sunt mareti. Romanii au inceput sa se dezmeticeasca ,au mai ramas doar aproape 40% tantalai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top