miting moscovaSute de ruşi s-au reunit sâmbătă la Moscova pentru a-i cere preşedintelui Vladimir Putin să „treacă la acţiune” în Ucraina, trimiţând trupe de menţinere a păcii, pentru a pune capăt vărsării de sânge din estul acestei foste republici sovietice.

„Dacă o persoană are puterea, trebuie să se folosească de ea pentru a trece la acţiune”, au afirmat organizatorii, la începutul manifestaţiei la care au participat mai mulţi separatişti veniţi din „Republica Doneţk” autoproclamată (regiunea Donbas din Ucraina) şi soţiile lor.

„Rusia ar trebui să trimită trupe de menţinere a păcii şi să protejeze populaţia din Noua Rusie împotriva războiului”, a apreciat Konstatin Krilov, în vârstă de 61 de ani, redactor şef la un portal naţionalist rus, făcând aluzie la regiunea Donbas.

„Generali americani se află în prezent în Ucraina, ei furnizează arme (armatei ucrainene, n.red.), şi nu înţeleg deloc de ce Rusia nu poate face acelaşi lucru” pentru separatiştii proruşi, a declarat el pentru AFP.

Rusia „trebuie să recunoască independenţa Noii Rusii şi să trimită acolo trupe de menţinere a păcii în cadrul unui acord cu ONU”, adaugă la rândul ei Vera Iudina, în vârstă de 28 de ani, chelneriţă pe aeroportul din Moscova.

Apeluri la creşterea ajutorului umanitar pentru locuitorii din Donbas confruntaţi cu lupte zilnice au fost auzite, de asemenea, în timpul manifestaţiei, precum şi cântece patriotice ruseşti.

Conflictul dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei a provocat moartea a peste 1.100 de persoane în trei luni, potrivit ONU.

În pofida susţinerii politice afişate de Putin faţă de separatiştii rusofoni din Ucraina, Krelinul a negat până în prezent că le-ar fi acordat un ajutor direct.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top