valuta cazacilorProcurorii rusi din regiunea Petersburg și reprezantantii Bancii Centrale a Rusiie verifica informațiile cu privire la utilizarea comunității din St. Petersburg a cazacilor a propriei monede, scrie „Fontanka”.

„Se sustine cacă Uniunea Ortodoxă a Cazacilor Irbis, timp de o săptămână a implementat propriul sistem monetar. Au fost emise mai mult de 2 milioane de bancnote de un Groş (100 de ruble), 1 Altîn (1.000 ruble), și 1 Başlea (10.000 de ruble)” – se arata in comunicatul procuraturii.

Pe bancnota cea mai mica ca valoare este reprezentat atamanului cazacilor Andrei Poliakov, pe Başlea – ce mai valoroasa bancnota – președintele rus Vladimir Putin.

În cadrul verificarilor se va evalua legalitatea cvasivalutei, anunta serviciul de presă al Procuraturii.

Atamanul Andrei Poliakov este cunoscut și pentru alte inițiative „originale” – naturalizarea cazacilor din Alaska sau crearea unui salon de coafura ortodox. Valuta cazaceasca poate fi folosita pentru cursuri în colegiul cazacesc, depanarea aparatelor de uz casnic la atelierul din sat și cumpararea de produse fabricate de cazaci. De asemenea, cazacii pot achita servicii in salonul de coafura sau scoala de condus transportorul militar blindat.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top