putinbustCultul personalităţii capătă noi forme în Rusia putinistă în timp ce Kremlinul se confruntă cu regimul sancţiunilor impuse de comunitatea internaţională ca urmare a implicării sale în conflictul militar din Donbass. Astfel, o asociaţie de cazaci a inaugurat sâmbătă, în apropiere de Sankt Petersburg, un bust al președintelui rus, Vladimir Putin, în împărat roman, “în semn de recunoștință pentru anexarea Crimeii” de către Rusia, informează jurnaliştii de la AFP.

“Am vrut să-l imortalizăm pe Vladimir Putin în calitate de învingător și om de stat care a redat Crimeea Rusiei”, a declarat Andrei Poliakov, conducătorul asociației “Ibris”, care îi reunește pe cazacii din Sankt Petersburg.

Potrivit lui Poliakov, “vreo 700 de cazaci de origine” locuiesc la Sankt Petersburg și în regiune.

Bustul președintelui purtând o togă “din material sintetic, nu foarte scumpă” care imită bronzul, este opera sculptorului Pavel Greșnikov. Cu o înălțime de aproape 50 de centimetri, a fost inaugurat în localitatea Kasimovo, la 20 de kilometri nord de Sankt Petersburg, pe un teren ce aparține asociației, în prezența câtorva zeci de persoane în uniforma tradițională a cazacilor și în sunetele imnului național al Rusiei.

“Imaginea unui împărat roman este cea a înțelepciunii”, iar aceasta corespunde “rolului istoric al lui Vladimir Putin, care a reușit să unească Rusia și Crimeea”, a adăugat Andrei Poliakov.

Anexarea acestei peninsule ucrainene în martie 2014 și sprijinul oferit de Moscova separatiștilor din estul Ucrainei au dus la o degradare fără precedent de la încheierea Războiului Rece a relațiilor dintre Rusia și țările occidentale, care i-au impus dure sancțiuni economice.

 

Cazacii, un aliat de nădejde al lui Vladimir Putin

 

cazaciRegimul condus de Vladimir Putin se bazează pe sprijinul cazacilor ca urmare al stilului lor disciplinat de viaţă şi al spiritului de sacrificiu astfel încât sunt văzuţi ca un model care ar rezolva multe dintre problemele Rusiei.

Viaţa de familie a cazacilor este una rigidă, construită în jurul unui sistem ierarhic în care membrul cel mai în vârstă face legea. Familia trebuie să fie cât mai numeroasă în timp ce valorile căsniciei sunt simple şi rigide. Valorile tradiţionale ruseşti, cultura şi ortodoxia sunt credinţele lor cele mai profunde.

Pentru devotamentul lor faţă de statul rus, oficialităţile de la Kremlin le-au permis cazacilor să îşi organizeze un corp militar separate în cadrul armatei federale ruse de aproximativ 150000.

Astăzi, aproape un milion de descendenţi ai cazacilor se mândresc cu originea lor iar tradiţiile acestora au renăscut în sudul Rusiei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top