Președintele Comisiei pentru afaceri externe al Camerei Reprezentanților din SUA, Ed Royce îl acuză pe presedintele american Donald Trump pentru ca ignora impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei pentru otravirea fostului agent dublu Serghei Skripal în Marea Britanie.

Într-o scrisoare către Trump, republicanul din California susține că respectarea de catre administrația americană a sancțiunilor existente, care pedepsesc orice folosire a armelor chimice „este critica pentru descurajarea atacurilor pe viitor“.

Royce spune că administrația a încălcat deja termenul prevazut prin lege cu mai mult de o lună și a dat președintelui un nou termen de două săptămâni pentru a informa Congresul despre decizia sa.

„În ultimii ani, Vladimir Putin și-a sporit constant campania de consolidare a puterii și de subminare a Statelor Unite”, se spune în scrisoarea lui Royce. „Acordul dvs. cu Legea privind distrugerea armelor chimice și biologice din 1991 este crucială pentru a-i arăta lui Putin că tratam cu seriozitate contracararea acțiunile sale letale, precum și atacul său continuu împotriva democrației noastre“ – precizeaza scrisoarea.

Consiliul Național de Securitate al Casei Albe a refuzat să comenteze apelul lui Royce, spunând că nu discută corespondența dintre președinte și Congres.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Cazul Skripal: Congresul este întristat de întârzierea introducerii de noi sancțiuni

  1. bogdan spune:

    Dementul Blond inca il linge-n kur pe Pitikul debil…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top